Κυβέρνηση: Μετά τις νέες δηλώσεις, λήξαν το θέμα Ελπιδοφόρου, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με Μητσοτάκη

Νέα τροπή στο σήριαλ της συνάντησης Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου, μετά την ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής να παραβρεθεί στη φιέστα Ερντογάν-Τατάρ στην Νέα Υόρκη που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε Ελλάδα , Κύπρο και ομογένεια.  Φαίνεται πως  μετά τη νέα διευκρινιστική δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου τελικά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση  με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτό ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξηγώντας πως «υπήρξε ένα θέμα με τους χειρισμούς που έγιναν και ό,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε».

«Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια διευκρινιστική δήλωση  που ήταν απολύτως επεξηγηματική και όλοι πήραν τις απαντήσεις που θα έπρεπε να πάρουν. Το να είσαι στην ίδια εκδήλωση με τον αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται, θα μπορούσε να αποφευχθεί. Είναι απολύτως λήξαν το θέμα για την κυβέρνηση μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και νομίζω ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον Μητσοτάκη», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Ενώ η κυπριακή πλευρά εξαρχής τοποθετήθηκε με ευθύτητα και καθαρότητα, στην Αθήνα η αντίδραση χαρακτηρίστηκε από αμηχανία και αναποφασιστικότητα, αλλάζοντας συνεχώς μέσα σε 48 ώρες θέση. Τελικά φαίνεται πως εξαρχής η βούληση του Πρωθυπουργού ήταν το θέμα να μην πάρει διάσταση και να ξεπεραστεί, για αυτό και δεν υπήρξε άμεση αντίδραση. Έτσι μετά την συγνώμη Ελπιδοφόρου σε Έλληνες και Κύπριους βρέθηκε η δίοδος να ξεπεραστεί η «κρίση» και να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

 
Σχολιάστε