ΔΕΘ-Νοτοπούλου στο OTAVOICE: «Βιώσιμος τουρισμός, σε βιώσιμο προορισμό- Η αυτοδιοίκηση εργαλείο ανάπτυξης»

Για τον τουρισμό μίλησε η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, από το STAND του OTAVOICE στην 85η ΔΕΘ.

Η κ. Νοτοπούλου ανέφερε πως  ο τουρισμός περνάει μια παγκόσμια κρίση με μεγάλη επίπτωση στις θέσεις εργασίας και στην τουριστική βιομηχανία, που μας κάνει να αναθεωρούμε τα στρατηγικά μας πλάνα. Ειδικά ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται θωράκιση να διατηρήσει τα συγκριτικά του ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και ταυτόχρονα να μεταβεί σε ένα πράσινο μοντέλο βιώσιμου τουρισμού.

Βιώσιμος τουρισμός σε βιώσιμο προορισμό. Υποδομές, καλύτερες θέσεις εργασίες, πράσινη ανάπτυξη. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις χρειαζόμαστε να αξιοποιήσουμε το υφιστάμενο κτηριακό απόθεμα. Η προώθηση και η προβολή της χώρας είναι το Α και το Ω του ελληνικού τουρισμού.

Ο στόχος μας είναι να μεταβούμε από ένα αδιαφοροποίητο σε ένα διαφοροποιημένο μοντέλο τουρισμού και εδώ εισέρχονται και οι νέες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, που μπορεί να είναι η δύναμη μας.

Νοτοπούλου: Εργαλείο ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στην περιφέρεια, η τοπική αυτοδιοίκηση

Για να επιτευχθεί η τουριστική ανάπτυξη είναι να ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές από τα λιμάνια και τα αεροδρόμια αλλά ταυτόχρονα η διαχείριση των απορριμμάτων, την ύδρευση και την αποχέτευση, την ασφάλεια και την υγεία, όλα αυτά που χρειάζεται ένας τουρίστας. Παράλληλα θα πρέπει σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να υπάρχουν τοπικά και περιφερειακά χρηματοδοτικά εργαλεία, για την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, έτσι ώστε κάθε περιοχή να αξιοποιήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για το πως εξελίσσονται τα έργα στη Θεσσαλονίκη αλλά και το πως στηρίζονται οι επιχειρήσεις για να συμμετάσχουν σε μια εκθεσιακή δραστηριότητα. Το στοίχημα παραμένει πως οι ετήσιες συνεργασίες σε επίπεδο έκθεσης θα μετασχηματιστούν σε μόνιμους δεσμούς συνεργασίας εμπορικούς και οικονομικούς  μεταξύ των χωρών.

Ήταν αναμενόμενη φέτος, η περιορισμένη κίνηση και η συμμετοχή στην 85η Διεθνή Έκθεση και ευελπιστούμε του χρόνου να είναι πιο προσεγμένη και να υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου, ανέφερε η κ. Νοτοπούλου σχολιάζοντας την περιορισμένη κίνηση που καταγράφηκε στην φετινή έκθεση εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας.

Δείτε όλη τη συνέντευξη στον Βασίλη Περδικίδη
Σχολιάστε