Ανακοίνωσαν κυβέρνηση οι Ταλιμπάν, με επικεφαλής τον μουλά Μοχάμεντ Χασάν Ακχούντ

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν προσωρινή κυβέρνηση στο Αφγανιστάν, στην οποία θα ηγείται ένας από τους ιδρυτές τους, ενώ υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει μαχητής τους που καταζητείται από το FBI, σύμφωνα με το BBC.

Ηγέτης της κυβέρνησης θα είναι ο μουλάς Μοχάμεντ Χασάν Ακχούντ και αναπληρωτής ο μουλάς Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ.

“Ξέρουμε ότι ο λαός της χώρας περίμενε τη νέα κυβέρνηση” πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Ο Μουτζαχίντ επεσήμανε ότι πρόκειται για προσωρινή κυβέρνηση, αλλά δεν ανέφερε πόσο καιρό θα διαρκέσει η θητεία των υπηρεσιακών υπουργών.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και οι τοποθετήσεις άλλων υπηρεσιακών υπουργών: Στη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Άμυνας τοποθετήθηκε ο μουλάς Γιακούμπ, του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών ο Αμίρ Χαν Μουτάκι και ο μουλάς Αμπντούλ Σαλάμ Χανάφι ως αναπληρωτής.

Υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ορίστηκε ο Σεραχουντίν Χακάνι, ο οποίος, σύμφωνα με το BBC είναι ο επικεφαλής της ομάδας μαχητών, που είναι γνωστή ως δίκτυο Χακάνι. Αυτό φέρεται να συνδέεται με τους Ταλιμπάν και βρίσκεται πίσω από μερικές από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις στη χώρα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Σε αντίθεση με τους Ταλιμπάν, το δίκτυο Χακάνι έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ.

Μετά την σημερινή εξέλιξη έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες χώρες θα αναγνωρίσουν την κυβέρνηση των Ταλιμπάν και θα συνεργαστούν μαζί τους.
Σχολιάστε