ΤΩΡΑ Φωτιά στην Βαρυμπόμπη (βίντεο)

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άνω Βαρυμπόμπη του Δήμου Αχαρνών, στην Αττική.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.  Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, οι οποίες συνεχώς ενισχύονται.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί κοντά στα βασιλικά κτήματα και στο σημείο επιχειρούν 100 πυροσβέστες με τέσσερες ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ,  ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ τους  το ρωσικό αεροσκάφος Beriev 200.

Στην κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη Βαρυμπόμπη.

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική. Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την πολιτική προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.

 Λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

1) στην Τατοΐου, από τη Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας

2) στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης

3) στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία – ταβέρνα Λάμπρος)

Επιπλέον, λόγω της φωτιάς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι έχει γίνει διακοπή ρεύματος, στο τμήμα Πειραιάς-Πολυδένδρι.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Πολίτης καταγράφει την έναρξη της πυρκαγιάς και μιλά για εκρήξεις 

 

 
Σχολιάστε