OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Τόκιο: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου- Πέταξε στα 8.41μ.

Στο υψηλότερο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ο Έλληνας Πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου.

Ο 23χρονος Γρεβενιώτης άλτης του μήκους πέταξε στα 8,41 στην τελευταία προσπάθεια του στο τελικό του μήκους ανδρών και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, μετά τον Στέφανο Ντούσκο στην κωπηλασία.

Μας καρδιοχτύπησε, αλλά έδειξε ότι είναι ο κυρίαρχος του μήκους.  Πριν το 6ο και τελευταίο άλμα του ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εκτός μεταλλίων στην 5η θέση, όμως δεν είχε πει την τελευταία λέξη και με ένα συγκλονιστικό άλμα “πέταξε” στα 8,41 κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο. Ο Τεντόγλου έχοντας καλύτερη δεύτερη προσπάθεια με 8,15 από τον κουβανό Ετσεβαρία (8.09), βγήκε νικητής από την ισοβαθμία.

Δεύτερος ο Κουβανός Ετσεβαρία με 8,41 και τρίτος ο επίσης Κουβανός Μάσο με 8,21.

Ο Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου  έγινε ο όγδοος αθλητής από την Ελλάδα που κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με αυτό το άλμα του στα 8,41μ. κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου την τελευταία στιγμή, για να φέρει το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό για την Ελλάδα στον στίβο μετά από αυτό της Κατερίνας Στεφανίδη στο Ρίο το 2016.

Εκτός των δύο εν ενεργεία ολυμπιονικών, χρυσό μετάλλιο έχουν κατακτήσει ο Σπύρος Λούης (μαραθώνιος 1896), Κωνσταντίνος Τσικλητήρας (μήκος άνευ φοράς, 1912), Βούλα Πατουλίδου (100μ. εμπ., 1992), Κώστας Κεντέρης (200μ., 2000),  Φανή Χαλκιά (400μ. εμπ., 2004) και Αθανασία Τσουμελέκα (20χλμ βάδην, 2004)

Μετά την τεράστια επιτυχία του ο Μίλτος Τεντόγλου εμφανώς επηρεασμένος από της εξέλιξη του αγώνα, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Δεν το περίμενα να κερδίσω με αυτό το τρόπο. Σήμερα ήμουν τυχερός και άτυχος ταυτόχρονα. Δεν ξέρω τι έπαθα στις πρώτες προσπάθειες μου, ήταν χάλια. Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο Κουβάνο που η αλήθεια είναι πως ήταν καλύτερος από εμένα σήμερα. Στην τελευταία μου προσπάθεια προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι, απ’ αυτά που έχω συνηθίσει να κάνω. Στις προηγούμενες μάλλον το σκεφτόμουν περισσότερο και δεν μπορούσα να το βρω».

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice