Τόκιο: Πέταξε στα 5.80 στον τελικό ο Καραλής- «Σας ευχαριστώ μαμά, μπαμπά»

Το ταλέντο και η ψυχή του Μανώλη Καραλή, από τον Πύργο Ηλείας, έλαμψαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 4η θέση, μια ανάσα από το ολυμπιακό μετάλλιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει και θα δώσει μεγάλες στιγμές στο άλμα επί κοντώ. Βρέθηκε ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα του αθλήματος και στάθηκε παλικάρι εκπροσωπώντας επάξια τα εθνικά χρώματα, αφήνοντας πίσω του «ιερά τέρατα» όπως ο Γάλλος Λαβιλενί.

Με άλμα στα 5.80 ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ και προσπάθησε στα 5.87 τρείς φορές όπου είχε τρείς καλές προσπάθειες και έχασε το ύψος στις λεπτομέρειες.

Ο 21χρονος πρωταθλητής πέρασε με την πρώτη τα 5.55μ, τα 5.70μ και τα 5.80μ που είναι ισοφάριση του ατομικού του ρεκόρ και πανελλήνιο ρεκόρ Κ-23. Ο Μανώλης Καραλής στάθηκε επάξια εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα στην παρθενική του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και έδειξε πως το μέλλον του ανήκει.

Νικητής αναδείχτηκε ο Αρμάντ Ντουπλάντις, το παιδί- θαύμα με 6.02μ. Αργυρός αναδείχτηκε ο Αμερικανός Κρίστοφερ  Νίλσεν ,με 5.97μ. και χάλκινος ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Ρίο, Τιάγκο Μπράζ με 5.87μ.

Ο Μανώλης μόλις ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα στους γονείς του που είχε γράψει πίσω από την ετικέτα με το όνομα του. «Σας ευχαριστώ Μαμά και Μπαμπά», έγραφε αναγνωρίζοντας την στήριξη της οικογένειας στην επίπονη προσπάθεια του προς την κορυφή.
Σχολιάστε