Τόκιο: 5η θέση ο Άκης Κυνηγάκης στη μαραθώνια κολύμβηση- «Παλεύουμε μόνοι μας»

Συγκλονιστικός ο Άλκης Κυνηγάκης  ο πρωταθλητής της μαραθώνιας κολύμβησης, ύστερα από μία εντυπωσιακή εμφάνιση, τερμάτισε στην 5η θέση στη μαραθώνια κολύμβηση με χρόνο 1:49.29.2. Μόλις μισό λεπτό χώριζε τον Έλληνα από το μετάλλιο, σε μια κούρσα 10 χιλ. που ήταν συνεχώς μέσα στις πρώτες θέσεις. Ο «άγνωστος» στο ευρύ κοινό πρωταθλητής μας κατάφερε να κερδίσει σπουδαίους αθλητές με παγκόσμιους και ολυμπιακούς τίτλους και έδειξε πως το μέλλον του ανήκει.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Φλόριαν Βέλμπροκ. Ο Γερμανός πρωταθλητής κόσμου του 2019 πήρε από την αρχή το προβάδισμα και τερμάτισε σε 1ώρ:48.33, το ασημένιο μετάλλιο πήγε στον Ούγγρο Κριστόφ Ρασόφσκι με 1:48.59 και το χάλκινο στον Ιταλό Πατρινιέρι 1:49.01. Τέταρτος, πέντε δευτερόλεπτα μπροστά από τον Κυνηγάκη, ήρθε ο Ισραηλινός Μάταν Ροντίτι με 1:49.24.09.

Στην κούρσα πήραν μέρος 26 κολυμβητές και τερμάτισαν οι 24.

Στις δηλώσεις του μετά τον τελικό τόνισε πως και αυτός, ανήκει στην κατηγορία αθλητών που παλεύουν μόνοι τους για να πετύχουν τα όνειρά τους.

«Δεν είχα ιδιαίτερους σύμμαχους αυτή την πενταετία. Το είπε και ο Ιακωβίδης. Είμαστε μόνοι μας και παλεύουμε. Αν είχαμε κάθε χρόνο ολυμπιάδα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Λείπει ο κόσμος. Είμαστε μόνοι μας στο σκοτάδι μας» είπε χαρακτηριστικά.

Για τον αγώνα, ο νεαρός πρωταθλητής ανέφερε πως είναι… τρελά χαρούμενος για την 5η θέση, ωστόσο ήθελε ένα μετάλλιο.

«Ηταν περίπλοκος αγώνας που απαιτούσε καλό ρυθμό σε όλη την κούρσα. Πίστεψα ότι μπορούσα να πάρω το… μενταγιόν, αλλά ένα άνοιγμα στο 6ο χιλιόμετρο μου κόστισε. Θα το κυνηγήσω στο Παρίσι. Εννοείται πως είμαι τρελά χαρούμενος (για την 5η θέση). Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Θα είχα… σαλτάρει αν δεν γίνονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες γιατί άλλον μεγάλο αγώνα δεν έχουμε μέσα στη χρονιά» ανέφερε.
Σχολιάστε