Στις φλόγες η Γορτυνία- Καίγεται το δάσος των κέδρων- Κινδυνεύουν χωριά

Δραματική είναι η κατάσταση και στην Αρκαδία, κινδυνεύουν τα χωριά της Γορτυνίας. Το πύρινο μέτωπο από την Ηλεία πέρασε τον Ερύμανθο ποταμό που βρίσκεται στα σύνορα των δύο νομών και αυτή τη στιγμή καίει πολύ κοντά σε χωριά της δυτικής Γορτυνίας.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη χωρίς να μπορούμε να τη διαχειριστούμε. Κάνω έκκληση για εναέρια μέσα γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα χωριά μας. Υπάρχουν πολλά μέτωπα και η περιοχή είναι δύσβατη και δεν μπορούν οι επίγειες δυνάμεις δυνάμεις να παρέμβουν » δήλωσε ο Δήμαρχος Γορτυνίας,  Στάθης Κούλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δυο μέτωπα , το ένα ήρθε από τη Μεσσηνία και το άλλο από την Ηλεία και ενώθηκαν στην συγκεκριμένη περιοχή. Ήδη έχουν γίνει εκκενώσεις πολλών οικισμών για λόγους ασφαλείας.

Το πιο επικίνδυνο μέτωπο κατεβαίνει προς το χωριό Ίσαρη και καίει πυκνή δασική έκταση με κέδρους( ένα από τα μοναδικά δάση κέδρων στη χώρα), ενώ οι άνεμοι είναι αυξημένοι και βοηθούν στην εξάπλωση της.

Στην περιοχή του Ίσαρη είναι ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα , η Αγία Θεοδώρα, μια εκκλησία που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, μιας και μέσα από τους τοίχους και την σκεπή της αναδύονται κορμοί δέντρων. Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί σημαντικές επίγειες δυνάμεις,  στην εθνική οδό Πύργου Τριπόλεως και έχουν δημιουργήσει ένα σημείο ανάσχεσης για να μην περάσει το μέτωπο την εθνική και κινηθεί ανεξέλεγκτα μέσα στα χωριά της Γορτυνίας.
Σχολιάστε