OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Βίλια Αττικής- Ζημιές σε σπίτια

Συναγερμός στην Πυροσβεστική από νέα φωτιά που εκδηλώθηκε στα Βίλια Αττικής,  στην περιοχή Κάζα. Η πυρκαγιά που δημιούργησε μέτωπο 1.5 χιλιόμετρο στα σύνορα της Αττικής με τη Βοιωτία κοντά στον οικισμό Προφήτης Ηλίας,  ξέσπασε σε δασική έκταση, έχει πήρε κατεύθυνση προς τα Βίλια, ενώ πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 8 μποφόρ.

Στο μέτωπο  επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο (2) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 1 ως συντονιστικό, καθώς και 8 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ερυθρός Σταυρός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα  δόθηκε εντολή εκκένωσης των Βιλίων( εκκενώστε προς Ψάθα) και του οικισμού Προφήτης Ηλίας Βιλίων(εκκενώστε προς Μάνδρα Αττικής), με μήνυμα που εστάλη από το 112.

Δεν πρόκειται για αναζωπύρωση της μεγάλης πυρκαγιάς, αλλά για νέα εστία. Το μέτωπο πλησίασε στον οικισμό του Προφήτη Ηλία, όπου έχει προξενήσει ζημιές σε σπίτια.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της. 

 

 

 «Είναι παρθένο δάσος. Είναι τεράστια πυρκαγιά. Η κατεύθυνση του ανέμου είναι προς τα Βίλια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή του προφήτη Ηλία, ήδη έχει αναπτυχθεί μεγάλο μέτωπο. Το μόνο θετικό είναι ότι έχουν έρθει τα πτητική μέσα και κυριολεκτικά μάχονται», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πυρκαγιάς στα Βίλια Αττικής. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Στην εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών, από το ύψος της οδού Αντιστάσεων, στη Μάνδρα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. – Στην οδό Αγίου Γεωργίου στον οικισμό από οικισμό Παλαιοχώρι προς οικισμό Άγιο Γεώργιο(προς Θήβα).

– Στον οικισμό Οινόης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα και Βίλια.

– Στην επαρχιακή οδό Οινόης – Πόρτο Γερμενού και στην επαρχιακή οδό Βιλίων – Αλεποχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βίλια.

– Στην ανώνυμη οδό (συνέχεια οδού Αγίου Γεωργίου) από επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας, Βιλίων προς οικισμό Άγιο Γεώργιο.

– Στη λεωφόρο Κιθαιρώνος, στο ρεύμα προς Βίλια.

Σχετικά Άρθρα

Μικροπλαστικά – Νανοπλαστικά: Ο κρυφός κίνδυνος που απειλεί σοβαρά την υγεία μας

otavoice

Ισραήλ: Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο – Θα υπάρξει απάντηση, διαμηνύουν

otavoice

Ντουμπάι: Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι

otavoice

Τι κρύβεται πίσω από τους μαζικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

otavoice

Τραγωδία στον Πειραιά: Κατέρρευσε κτίριο – Νεκρός 31χρονος αστυνομικός

otavoice

Αρχαία Ολυμπία η Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για την Ολυμπιάδα 2024

otavoice