Παραιτήθηκε ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, για τις πυρκαγιές

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής αεροπορίας στρατού, με φόντο τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, ενώ οι καταγγελίες για πλημμελή πυρόσβεση του κρατικού μηχανισμού έχουν πάρει μορφή καταιγίδας ακόμη και από θεσμικούς παράγοντες των περιοχών που έχουν υποστεί ολοκαύτωμα.

Παραιτήθηκε ο διοικητής αεροπορίας στρατού, Γιώργος Κουμεντάκης, με φόντο τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, όπως μετέδωσε πριν λίγη ώρα ο τηλεοπτικός σταθμός Open.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς, είχε προηγηθεί σύσκεψη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου στο Πεντάγωνο, κατά την οποία διερευνήθηκε αν υπάρχουν ευθύνες γύρω από τη συμμετοχή των στρατιωτικών ελικοπτέρων τύπου Σινούκ στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Πηγές λένε πως θεώρησε η στρατιωτική ηγεσία μικρό τον αριθμό των ελικόπτερων Chinook που διατέθηκε, στις πυρκαγιές.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος είναι θολό το τοπίο γιατί δεν έχει διευκρινιστεί  αν του ζητήθηκε η παραίτηση και η μετακίνηση του σε άλλη υπηρεσία, εξαιτίας της διαθεσιμότητας των πτητικών μέσων και της επιχειρησιακής ετοιμότητας τους.

Ο παραιτηθείς είχε προαχθεί σε Διοικητής της Αεροπορίας Στρατού (ΑΣ) τον περασμένο Μάρτιο, μετά τις κρίσεις, διαδεχόμενος τον Υποστράτηγο Χρήστο Ηλιόπουλο, ο οποίος αποστρατεύτηκε.
Σχολιάστε