Παλεύουν μόνοι τους με τις φλόγες στα χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας

Τραγική είναι η κατάσταση στη Νεμούτα, καθώς η φωτιά έχει φτάσει μέσα στο χωριό και καίει σπίτια και περιουσίες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους. Νωρίτερα δόθηκε σήμα να εκκενωθεί η Αχλαδινή.

Με αυτοθυσία οι αγρότες της Ολυμπίας σώζουν τα χωριά τους. Απών ο κρατικός μηχανισμός 

Οι κάτοικοι με γεωργικά μηχανήματα και την συνδρομή της πολιτικής  προστασίας του δήμου πέφτουν μέσα στο πύρινο μέτωπο για να σώσουν σπίτια και περιουσίες, ενώ καταγγέλλουν που δεν υπάρχουν επίγειες δυνάμεις να τους βοηθήσουν να σώσουν χωριά και καλλιέργειες.

Μόνο κάποιες περιορισμένες πτήσεις εναέριων μέσων γίνονται στην περιοχή.  Οι κάτοικοι στη περιοχή έχουν προβεί σε δραματικές εκκλήσεις, ώστε να σωθεί ο οικισμός της Αχλαδινής όπου ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα πρώτα σπίτια.

Μόλις στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Δούκας και Μηλιές Ηλείας να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους. Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Δούκας ή Μηλιές Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Νεράιδα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Το πέρασμα της πυρκαγιάς από την δασική έκταση κοντά στο χωριό Νεμούτα της προηγούμενες μέρες ήταν τρομακτικό. Οι κάτοικοι του χωριού με αυτοθυσία είναι εκεί και καθαρίζουν χωράφια, κλαδεύουν δέντρα προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους και να συνδράμουν τις πυροσβεστικες δυνάμεις.

 
Σχολιάστε