Μετά το φιάσκο Αποστολάκη παραμένουν οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας στην Κατεχάκη – Αναζητείται Υπουργός

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στον νέο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο παραμένουν οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας, μετά την άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, να αναλάβει χρέη Υπουργού στο νεοσύστατο Υπουργείο, αδειάζοντας το Μαξίμου που είχε ανακοινώσει επίσημα την υπουργοποίηση του.

“Κατόπιν αυτών, οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μέχρι τον ορισμό νέου πολιτικού προϊσταμένου, ο υπουργός διατηρεί το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων. Τον δε επιχειρησιακό συντονισμό έχει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας” ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε δήλωσή του.

Εκτεθειμένος ο Πρωθυπουργός επιρρίπτει τις ευθύνες για το φιάσκο του ανασχηματισμού στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ  επιτίθεται και στον ναύαρχο Αποστολάκη. Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων. “Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτάχθηκε στο κόμμα του και υπαναχώρησε στο κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα. Κρίμα για την υστεροφημία του” σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σχολιάστε