Μεγάλο συλλαλητήριο κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των μέτρων της κυβέρνησης πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα, έπειτα από κάλεσμα υγειονομικών και άλλων φορέων που αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων κατά του Covid και στην αναστολή των εργασιακών σχέσεων για όσους δεν εμβολιαστούν. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν χιλιάδες πολίτες, που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα με πανό και συνθήματα.

«Όχι στις υποχρεωτικότητες, όχι στις απολύσεις. Δεν υπάρχουν αντιεμβολιαστές και αρνητές, το θέμα είναι να μπορέσει ο κόσμος να δουλέψει και να μην απειλείται» είναι το μήνυμα που περνούν οι πολίτες που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, τονίζοντας πως «είναι αποφασισμένοι και ζητούν μόνον την ελευθερία τους».

Δεν έλειψαν και τα επεισόδια όταν κάποια μεμονωμένα άτομα από την συγκέντρωση( οι συνηθισμένοι συστημικοί  μπαχαλάκηδες των συγκεντρώσεων)  άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα και καπνογόνα κατά των αστυνομικών δυνάμεων με αποτέλεσμα αυτές να χρησιμοποιήσουν χημικά και να διαλυθεί η ενοχλητική συγκέντρωση.

Συλλαλητήρια πραγματοποιούνται επίσης σε πολλές πόλεις της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη μεγάλος αριθμός πολιτών διαμαρτύρονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

 

Σύμφωνα με τις αναφορές έχουν συγκεντρωθεί περίπου 10.000 άτομα και φωνάζουν συνθήματα κατά πολιτικών και κατά των μέτρων της υποχρεωτικότητας που οδηγούν χιλιάδες εργαζομένους στο δρόμο. Η πορεία ξεκίνησε από το Λευκό Πύργο και κατευθύνεται προς την οδό Τσιμισκή, ενώ αναμένεται να ανεβεί από την Αριστοτέλους και να καταλήξει στο άγαλμα του Βενιζέλου όπου και θα υπάρξουν ομιλίες. Αυξημένη είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Δεν έλειψαν τα συνθήματα κατά των μέσων ενημέρωσης που οι πολίτες θεωρούν πως παίζουν προπαγανδιστικό ρόλο για λογαριασμό της κυβέρνησης, με το αζημίωτο, όπως έγινε και με την Συμφωνία των Πρεσπών.
Σχολιάστε