Κόλαση φωτιάς, εκκενώνεται η Λίμνη – Έντρομοι οι κάτοικοι, φεύγουν με ferry boat

Στις φλόγες έχει παραδοθεί η Λίμνη Ευβοίας- Δραματικές στιγμές για 1.500 άτομα 

Η πυρκαγιά στην Εύβοια συνεχίζει το καταστροφικό έργο της. Ό,τι δεν μπόρεσε να κάψει τις πρώτες δύο ημέρες, το κάνει τώρα. «Επιστρέφει» ξανά στις Ροβιές και τη Λίμνη. Λες και θέλει να αποτελειώσει τη δουλειά της.

Πριν από λίγο, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση της Λίμνης Ευβοίας προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Λίμνη Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Από στιγμή σε στιγμή φτάνουν δυο ferry boat για να μεταφέρουν τον κόσμο, περίπου 1.500 άτομα στην Αιδηψό. Ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας κάνει έκκληση για ολική εκκένωση της Λίμνης και ανέφερε ότι οι φλόγες καίνε τα πρώτα σπίτια.

Οι εικόνες του eviatopblog είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Άνθρωποι φεύγουν να γλιτώσουν από την πυρκαγιά εγκαταλείποντας τα σπίτια τους, τους κόπους μιας ζωής, όλα τους τα υπάρχοντα. Η απόγνωση είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Οι φλόγες ήδη προκαλούν ζημιές στα πρώτα σπίτια της Λίμνης με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να τρέχουν να προλάβουν. Λίγο δυτικότερα στις Ροβιές οι φλόγες πέρασαν τον δρόμο επιστρέφοντας και πάλι από το βουνό και συνεχίζουν την καταστροφική τους πορεία.

Στον δήμο Ιστιαίας Αιδηψού ήδη εκκενώθηκε η Τσαπουρνιά και η φωτιά ξαναφτάνει στην Κοκκινομηλιά.
Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζία δημιουργείται μία αντιπυρική ζώνη αυτή την ώρα από Σήμια- Κυπαρίσσι -Βουτά. Την ίδια ώρα ανοίγουν και αντιπυρικές ζώνες στο Ψαροπούλι.

Από την ανατολική πλευρά του μετώπου ήδη έχει ζητηθεί η εκκένωση στο Προκόπι, μετά το Μαντούδι, και τα γύρω χωριά. Στο χωριό Φαράκλα κοντά στο Μαντούδι οι κάτοικοι -αν και έχει διαταχθεί η εκκένωση του- παραμένουν στην πλατεία του χωριού για να το υπερασπιστούν από τις φλόγες που το πλησιάζουν. Εξάλλου στα ορεινά χωριά βόρεια του Δρυμώνα η κατάσταση είναι εφιαλτική καθώς οι φλόγες επιστρέφουν πάλι και κυκλώνουν χωριά όπως το Μαρούλι και τις Αγδίνες.

Ροβιές, Μουρτιά και Κεχριές μαζί με τη Λίμνη και τη Βατερή, μία τουριστική περιοχή με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις κοντά στην Λίμνη, βλέπουν πλέον τις φλόγες στις πόρτες τους καθώς έχουν κυκλωθεί, με τους πυροσβέστες να μην προλαβαίνουν τις κλήσεις. Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων μιλούν για πολύ δύσκολη κατάσταση. Στις Κεχριές και την Μουρτιά έχει κλείσει κάθε διέξοδος και κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Eviatopblog.gr
Σχολιάστε