OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Καταλύει το Σύνταγμα ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από τα Rapid Test στις δημόσιες δομές υγείας

Καταλύει το Σύνταγμα της χώρας η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας στους ανεμβολίαστους πολίτες, για την διενέργεια Rapid Test. Πέρα από απάνθρωπη, είναι ωμός εκβιασμός των πολιτών που ασκώντας το αναφαίρετο δικαίωμα τους επέλεξαν να μην εμβολιαστούν. Είναι όμως και μια πράξη που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία αλλά και την ζωή των πολιτών που είναι αμφίβολο αν μπορούν  να πληρώνουν καθημερινά για να ελέγχουν αν είναι ασθενούντες από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η απόφαση στρέφεται κατά του κατοχυρωμένου συνταγματικά δικαιώματος των πολιτών να έχουν άμεση και ισότιμη πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και δημιουργεί αρνητικό προηγούμενο για μελλοντικές παραβιάζεις και αποκλεισμούς.

Ο Ν1397/83 στο άρθρο 1 παρ. 2 επιβάλλει να παρέχονται ισότιμα οι υπηρεσίες υγείας.  Η ισότιμη χορήγηση υπηρεσιών υγείας σημαίνει την εξασφάλιση ίσης και ελεύθερης πρόσβασης στην οποιουδήποτε προσφερόμενη υγειονομική  υπηρεσία  από το δημόσιο τομέα και αποτυπώνει τον προσανατολισμό του νόμου για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών από υπηρεσίες που προσφέρονται στην ίδια τιμή. Αυτή είναι και η αρχή της καθολικότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας που υιοθέτησε ρητά ο νόμος περί ΕΣΥ.

Επίσης στο άρθρο 5 του Συντάγματος αναφέρεται: “Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων”.

Αυτοί που σήμερα τίθενται εκτός δημόσιων δομών υγείας, είναι φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές για να έχουν ιατρική περίθαλψη και να απολαμβάνουν όλα όσα δικαιούνται οι πολίτες της χώρας. Αυτή η παροχή καταργείται και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία αναλγησίας και απανθρωπιάς μιας κυβέρνησης που χρησιμοποιεί εμφανέστατα την υγειονομική κρίση για πολιτικούς σκοπούς και για να κρύψει τις δικές της εγκληματικές παραλείψεις και αδυναμίες.

Σε λίγες ημέρες ξεκινά η πανεπιστημιακή περίοδος και δεκάδες χιλιάδες ανεμβολίαστοι φοιτητές θα υποβληθούν σε εβδομαδιαίο οικονομικό μαρτύριο μαζί με τις οικογένειες τους. Έχουν να ανταποκριθούν στα 80 ευρώ μηνιαίως που θα απαιτούνται για τα rapid test; Είναι πολλά παιδιά που εργάζονται για 300 ευρώ για να μπορέσουν να σπουδάσουν και ο αλαζόνας γόνος της οικογενειοκρατίας τα εκβιάζει με τον πιο άθλιο τρόπο.

Είναι ξεκάθαρο πως οι ανακοινώσεις Κικίλια κινούνται εκτός συνταγματικού πλαισίου και καταλύουν την δημοκρατία στη χώρα που την γέννησε και την διέδωσε ως το κυρίαρχο πολίτευμα, που υπηρετεί τον άνθρωπο μέσα σε ένα πλαίσιο αρχών, ισονομίας και δικαίου.

Ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων από το εθνικό σύστημα υγείας, είναι μνημείο απανθρωπιάς και  αντιγράφει λογικές ολοκληρωτικών και ναζιστικού τύπου καθεστώτων και χωρίζει τους πολίτες σε δυο κατηγορίες.

Είναι μια δοκιμασία πρόβα τζενεράλε για επόμενα μέτρα που θα εξαθλιώσουν και θα καταρρακώσουν τον κοινωνικό ιστό, δημιουργώντας κατευθυνόμενους πολίτες και διαμορφώνοντας χειραγωγούμενες κοινωνίες, καταναλωτών της παγκοσμιοποίησης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροπλαστικά – Νανοπλαστικά: Ο κρυφός κίνδυνος που απειλεί σοβαρά την υγεία μας

otavoice

Ισραήλ: Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο – Θα υπάρξει απάντηση, διαμηνύουν

otavoice

Ντουμπάι: Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι

otavoice

Τι κρύβεται πίσω από τους μαζικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

otavoice

Τραγωδία στον Πειραιά: Κατέρρευσε κτίριο – Νεκρός 31χρονος αστυνομικός

otavoice

Αρχαία Ολυμπία η Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για την Ολυμπιάδα 2024

otavoice