Ηγούμενος Οσίου Δαβίδ: «Κυριολεκτικά μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού»- Κινδυνεύει η μονή

Οι φλόγες πλησιάζουν το μοναστήρι του Όσιου Δαβίδ- Δεν το εγκαταλείπουν οι μοναχοί

Η  φωτιά κατευθύνεται προς το μοναστήρι του Όσιου Δαβίδ και δόθηκε εντολή στην αστυνομία να απομακρύνουν τους μοναχούς. Οι μοναχοί που είναι στο μοναστήρι παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας αλλά και των επιτελών της Περιφέρειας, του Δήμου και της Πυροσβεστικής, δεν το εγκαταλείπουν και «θα μείνουν εκεί να το υπερασπιστούν» όπως δηλώνουν, ενώ μαζί τους βρίσκονται και κάτοικοι της περιοχής που πηγαίνουν για συμπαράσταση.

Οι φλόγες σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση έχουν φτάσει σε απόσταση 400 μέτρων από το ιστορικό μοναστήρι και ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Μόνο με ένα θαύμα θα γλυτώσει η ιστορική μονή.

 Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση εκκενώθηκε πριν λίγο η Ιερά Μονή του Οσίου και οι πατέρες πήραν τα Τίμια Λείψανα, τις Ιερές Εικόνες και τα κειμήλια της Μονής και απομακρύνονται από αυτήν με οδηγίες των αρμοδίων αρχών.

«Κυριολεκτικά μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού», λέει στο newscenter ο ηγούμενος της Μονής, Γαβριήλ. «Δεν υπάρχει ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα μπροστά στη μονή. Είμαστε στο έλεος του θεού, βέβαια, είναι ωραίο πράγμα να είσαι στο έλεος του Θεού το καλύτερο θα έλεγα, αλλά είναι πολλά τα μέτωπα. Έβαλα τόσους ανθρώπους από χθες, δημοσιογράφους και γνωστούς και παράγοντες που μιλάνε απευθείας με τους αρχηγούς, τους υπουργούς, αλλά ένα αεροπλάνο δεν ήρθε ακόμη στην γύρω περιοχή μας, 24 ώρες μετά την έκρηξη της πυρκαγιάς. Και οι κάτοικοι μας λένε ότι αν δεν σταλεί άμεσα εναέρια δύναμη πυρόσβεσης, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταστραφεί ολόκληρη η περιοχή, με μεγάλη ευθύνη των ανθρώπων που διαχειρίζονται αυτή την κατάσταση. Κάντε κάτι εσείς οι δημοσιογράφοι να στείλουν εναέρια μέσα, γιατί ανθρωπίνως δεν μπορούμε αλλιώς να σωθούμε. Μόνο κάποιοι εθελοντές ήρθαν το μεσημέρι να βοηθήσουν», προσθέτει ο πατέρας Γαβριήλ.
Σχολιάστε