Η Ηλεία φλέγεται: Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα σε Βαρβάσαινα και Νεμούτα

Η φωτιά που ξεκίνησε από Λαμπέτι χθες και αναζωπυρώθηκε σήμερα, κινείται ταχύτατα ανατολικά προς Βαρβάσαινα και Σαλμώνη, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 6 μποφόρ.

Το μέτωπο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω των ανεμών και πλησιάζει στην εθνική οδό με κίνδυνο να την κλείσει. Οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα την Βαρβάσαινα με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να δώσει εντολή εκκένωσης. Ενώ από την ίδια φωτιά νωρίτερα είχε αναζωπυρωθεί το μέτωπο που έκαιγε προς Λάνθι και την Ι. Μονή Κρεμαστής.

Ταυτόχρονα, πολύ μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς από την Αρχαία Ολυμπία που φτάνει στη Νεμούτα. Οι ισχυροί άνεμοι έχουν οδηγήσει την φωτιά να επεκταθεί σε ένα μέτωπο πολλών χιλιομέτρων και να απειλεί ότι βρει μπροστά της όπως χθες που έκανε μεγάλες καταστροφές στον Λάλα. Μεγάλο μέτωπο κατακαίει τα πάντα στην περιοχή Από Λιναριά προς Μουριά για την οποία δόθηκε εντολή εκκένωσής της.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες λόγω των ισχυρών ανέμων είναι εγκλωβισμένα 4 εθελοντές πολίτες στα Βίλια που συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης και γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού τους.

Ισχυρό μέτωπο της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Ηλεία καίει στο χωριό Λιναριά, πλησιάζοντας απειλητικά τα πρώτα σπίτια.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η φωτιά απειλεί σπίτια και περιουσίες των κατοίκων στη Λιναριά, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Οι κάτοικοι στη περιοχή βρίσκονται σε απόγνωση και προσπαθούν να «σώσουν ό,τι σώζεται» όπως δηλώνουν.

Στις φλόγες το χωριό Ξυρόκαμπος, με το τοπίο να έχει λαμπαδιάσει.

 
Σχολιάστε