Αρχαία Ολυμπία: Οι φλόγες κοντά στον αρχαιολογικό χώρο

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα οι φλόγες πλησιάζουν στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο έχει μετατραπεί σε «φρούριο» καθώς στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Επίσης η φωτιά κινείται και προς την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία. Οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία είναι πλέον σε κίνδυνο, τονίζει ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος.

Οι πύρινες γλώσσες είναι ήδη στις παρυφές της Ακαδημίας ! Γίνεται τεράστια προσπάθεια από ανθρώπους Ακαδημίας και συνεργεία Δασαρχείου για δημιουργία αντιπυρικής ζώνης.

 «Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτήν την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αρχαία Ολυμπία, ώστε να μην μπει η φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως εξήγησε, «το πύρινο μέτωπο βρίσκεται πάνω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο, προσπαθώντας να κρατήσουν μακριά τη φωτιά».
Σχολιάστε