Αρχαία Ολυμπία: Καίγονται σπίτια στη Νεμούτα και στην Αχλαδινή

 Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ρεπόρτερ του patrisnews αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της Νεμούτας στην Αρχαία Ολυμπία.

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Νεμούτα, καθώς η φωτιά έχει φτάσει μέσα στο χωριό και καίει σπίτια και περιουσίες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους. Εντολή εκκένωσης του χωριού Αχλαδινή, καθώς το μέτωπο έφτασε εκεί και τα πρώτα σπίτια είναι παραδομένα στις φλόγες.

Αναζωπύρωση πριν λίγα λεπτά και στην περιοχή του Λάλα.

Στο σημείο βρίσκονται επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικης και δίνουν τιτάνια μάχη με το πύρινο μέτωπο ώστε να την οριοθετήσουν και να διασώσουν ότι μπορούν από το πανέμορφο δάσος της περιοχής.

Το πέρασμα της πυρκαγιάς από την δασική έκταση κοντά στο χωριό Νεμούτα της προηγούμενες μέρες ήταν τρομακτικό. Οι κάτοικοι του χωριού με αυτοθυσία είναι εκεί και καθαρίζουν χωράφια, κλαδεύουν δέντρα προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους και να συνδράμουν τις πυροσβεστικες δυνάμεις.

 Οι κάτοικοι κάνουν έκκληση για εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα αεροσκάφη καναντέρ.

Αυτή τη στιγμή το μέτωπο «αγγίζει» το φαράγγι του Άμπουλα…

 

Μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε άμεσα ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με το υπ’ αρ. 5753/04-08-2021 έγγραφό του, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Αρχαίας Ολυμπίας και Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Η απόφαση καθορίζει την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις παραπάνω περιοχές στις 4-8-2021.

Η κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου και για έξι (6) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου 2022.
Σχολιάστε