Υποχρεωτικό εμβολιασμό ακόμη και σε παιδιά προτείνει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Πικραμμένος

Βόμβα που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις έριξε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, κάνοντας ένα άλμα υπέρβασης στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Για τον εμβολιασμό, την υποχρεωτικότητά του και το εάν θα έπρεπε να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες εκτός από εκείνες που συμπεριλαμβάνονται στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή (εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ευάλωτων ομάδων και υγειονομικοί) μίλησε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Πικραμμένος στο «Πρώτο Πρόγραμμα» .

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε «ποιο είναι το πρωταρχικό αγαθό που πρέπει να προστατέψουμε, η υγεία… Αλλά για να υπάρχει ζωή και υγεία πρέπει να δουλέψει και η οικονομία, αλλιώς με τι χρήματα θα στηριχθεί η υγεία»;. Ο κ. Πικραμμένος είπε ότι το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα μπορούσε να επεκταθεί σε ομάδες, όπως οι δάσκαλοι, τα παιδιά, οι φοιτητές, οι φαντάροι, οι ναύτες.

Στο ερώτημα εάν ο πολίτης που θα θέλει να προσληφθεί σε μια επιχείρηση, δημόσια ή ιδιωτική, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έδωσε θετική απάντηση και έδωσε το εξής παράδειγμα, «πώς δεν σας επιτρέπεται να οδηγείτε χωρίς δίπλωμα; Είναι θεμιτή υποχρέωση σε μια περίοδο πανδημίας και το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό. Αυτή είναι η προσωπική γνώμη μου».

«Εγώ θυμάμαι όταν πήγα να καταταγώ στο Ναυτικό, σήκωσα το μανίκι μου, μου έκαναν εμβόλιο, ούτε με ρώτησε κανένας, ούτε υπήρχε καμιά αμφισβήτηση, μας έβαζαν στην σειρά και μας έκαναν εμβόλιο». τόνισε προσπαθώντας να ενισχύσει την θέση του.

Μόνο που τότε τα εμβόλια είχαν ακολουθήσει άλλη μακρά διαδικασία κλινικών δοκιμών… και βέβαια οι παρενέργειες τους δεν έχουν απολύτως καμιά σχέση με τα σημερινά, όσο και αν για την ώρα είναι σε μικρά ποσοστά.

Η παρέμβαση Πικραμμένου μόνο τυχαία δεν είναι και θεωρείται πως προσπαθεί να καταγράψει αντιδράσεις σε ενδεχόμενο υιοθέτησης μια ακραίας πολιτικής εμβολιασμού. Να σημειωθεί πως σε καμιά χώρα στον κόσμο δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για COVID σε παιδιά, αφού διατρέχουν σχεδόν μηδενικό κίνδυνο για την υγεία τους.
Σχολιάστε