Χωρίς το εθνόσημο αγωνίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο Τόκιο

Άσχημη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και αδιαμφισβήτητα ανερχόμενο ταλέντο στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα, Στέφανος Τσιτσιπάς, αγωνίστηκε στην πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο χωρίς στην αθλητική του περιβολή να υπάρχει το εθνόσημο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η κορυφαία αθλητική συνάντηση και σε αυτή συμμετέχουν εθνικές αποστολές, οι οποίες είθισται να φέρουν τα διακριτικά της χώρας τους. Δεν πρόκειται για grand slam,  ούτε για μίτινγκ, όπου ο κάθε αθλητής εκπροσωπεί τον εαυτό του.

Σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκπροσωπούσε την Ελλάδα και αυτό έπρεπε να αποτυπώνεται όπως καθορίζει ο κανονισμός.  «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο», φώναξε η Βούλα Πατουλίδου, στη Μαδρίτη και έμεινε στην ιστορία. Όπως και ο Πύρρος Δήμας σηκώνοντας τα βάρη φώναξε με πάθος «για την Ελλάδα».  Έχει μεγάλη αξία να φανεί η κάθε χώρα και δεν είναι τυχαίο που όλοι οι νικητές τρέχουν να πάρουν την σημαία τους για να κάνουν το γύρο του θριάμβου.

Όφειλαν ο Αρχηγός της ελληνικής αποστολής, η Ολυμπιακή Επιτροπή και το υπουργείο Αθλητισμού, αυτά να τα έχουν ξεκαθαρίσει, να τα έχουν προβλέψει και να τα έχουν διασφαλίσει.

Δεν τίθεται θέμα πατριωτικής συνείδησης του Τσιτσιπά, αλλά πολλές φορές το τελετουργικό και οι τύποι έχουν τεράστια σημασία. Οφείλουν λοιπόν να διορθώσουν το λάθος και να μην ξαναγωνιστεί αθλητής μας χωρίς στην μπλούζα του να έχει το εθνόσημο.

 

 
Σχολιάστε