Τόκιο: Δυο γιαπωνέζοι αδέλφια Χρυσοί Ολυμπιονίκες – Χρυσός, 18χρονος Τυνήσιος κολυμβητής

Ως «χρυσή οικογένεια» θα μπορεί, κάλλιστα, ν’ αποκαλείται στο εξής η οικογένεια Αμπε στην Ιαπωνία, δεδομένου ότι δύο μέλη της είναι Ολυμπιονίκες!

Πρόκειται για την Ούτα και τον Χιφούμι, οι οποίοι με διαφορά λίγων λεπτών (!) κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επικρατώντας στα -52κ. και στα -66κ. του τζούντο, αντίστοιχα!

Η μεγάλη έκπληξη της ημέρας είχε… προέλευση από την Τυνησία και σημειώθηκε στην κολύμβηση. Ο Αχμέντ Χαφναουϊ, σε ηλικία 18 ετών, έγινε Ολυμπιονίκης στα 400 μέτρα ελεύθερο, «υποχρεώνοντας» τον θρυλικό Μάικλ Φελπς να τον «αποθεώσει». Ο Τυνήσιος κολυμβητής «έπεσε» στον τελικό από τον όγδοο διάδρομο -που μαζί με τον πρώτο είναι οι χειρότεροι για έναν αθλητή- και τερμάτισε πρώτος, μπροστά από τους Αμερικανούς και τους Αυστραλούς συναθλητές του, οι οποίοι ήταν και τα φαβορί για τα μετάλλια.

«Φυσικά και εξεπλάγην. Είναι απίστευτο. Το πίστεψα όταν χτύπησα στον τοίχο και είδα ότι ήμουν πρώτος. Ηταν υπέροχο» δήλωσε λίγο μετά τον αγώνα ο νεαρός Τυνήσιος, ο οποίος έγινε ο -μόλις- δεύτερος κολυμβητής από την πατρίδα του που στέφθηκε Ολυμπιονίκης, μετά τον Ουσάμα Μελούλι.
Σχολιάστε