Τόκιο: Αποκλεισμός Τσιτσιπά- «Πέταξε» στο 3ο σετ το εθνόσημο

Ο Έλληνας πρωταθλητής Στέφανος Τσιτσιπάς, ηττήθηκε από τον Γάλλο Ουγκό Ιμπέρ με 2-1 (6-2, 6-7, 2-6), σε ένα ματς που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και κατέληξε σε εφιάλτη.

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Τσιτσιπάς κέρδισε το πρώτο σετ 6-2 και όλα έδειχναν πως βαδίζαμε σε μια άνετη νίκη, αφού η επικράτηση του Έλληνα τενίστα στο τερέν ήταν ισοπεδωτική. Ξαφνικά η εικόνα του αγώνα άρχισε να μεταβάλλεται και ο Γάλλος να κυριαρχεί και να κερδίζει στο τάι μπρέικ με 7-6 το δεύτερο σετ, με τον Τσιτσιπά να δείχνει σημάδια ότι χάνει την κυριαρχία του παιχνιδιού.

Εκεί ήρθε και το συμβάν με τον μυϊκό τραυματισμό όπου έδειξε να τον επηρεάζει και στο τρίτο σετ δεν μπόρεσε να προβάλλει καμιά αντίσταση στον αντίπαλο του και η ήττα με 6-2, ήρθε σαν φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Δυστυχώς το ταξίδι προς το βάθρο των Ολυμπιονικών σταμάτησε άδοξα για τον Έλληνα πρωταθλητή.

Ερώτημα παραμένει αν θα αγωνιστεί κανονικά στο διπλό με παρτενέρ την Μαρία Σάκκαρη σε λίγη ώρα …

Πέταξε το εθνόσημο στον γιαπωνέζικο ουρανό

Εντύπωση και δείγμα σοβαρότητας της ελληνικής αποστολής είναι το γεγονός πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το σάλο που είχε δημιουργηθεί, εμφανίστηκε με το εθνόσημο στην μπλούζα του, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι του. Όμως στο τρίτο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε με άλλη μπλούζα χωρίς το εθνόσημο, προφανώς γιατί λόγω της προχειρότητας δεν είχαν προβλέψει να έχει και δεύτερη εναλλακτική με το εθνόσημο.

Όπως σύρθηκαν μετά τις αντιδράσεις να πράξουν τα αυτονόητα, μιας και όπως φαίνεται δεν υπήρχε καμιά ανυπέρβλητη δέσμευση με τους χορηγούς,  έτσι και σήμερα δεν είχαν την σοβαρότητα να διασφαλίσουν ότι ο αθλητής είχε την ενδυμασία που έπρεπε να έχει στις αποσκευές του.  Παιχνίδια με το Εθνόσημο, από αυτούς που υποτίθεται είναι στο Τόκιο για να το υπηρετήσουν. Τα κατάφεραν οι ανευθυνουπεύθυνοι της εθνικής ομάδας, να γελοιοποιήσουν μια κατάσταση που δεν τιμά την χώρα μας. Φαίνεται πως κάποιοι πήγαν στο Τόκιο για διακοπές και δημόσιες σχέσεις.
Σχολιάστε