Τα φερέφωνα του Ερντογάν, ξεσηκώνουν τους μουσουλμάνους της Θράκης- Πορεία διαμαρτυρίας κατά της ελληνικής δικαιοσύνης

Επικίνδυνα παιγνίδια στην Θράκη. Ξεσηκώνουν ωμά και απροκάλυπτα τους μουσουλμάνους της Ξάνθης κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου, για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» και την χρήση του όρου «τουρκικός-ή», από μειονοτικά σωματεία. Με αυτή την μεθόδευση επιχειρείται διά της πλαγίας οδού η αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης μέσω της αναγνώρισης «ένωσης Τούρκων πολιτών» στη Δυτική Θράκη και η ελληνική δικαιοσύνη έβαλε ταφόπλακα στα σχέδια τους.

Κάτι τέτοιο θα καταργούσε αυτόματα τη θρησκευτική ταυτότητα της μουσουλμανικής μειονότητας και θα τη μετέτρεπε σε εθνική μειονότητα, ανοίγοντας τον δρόμο στην Τουρκία να προβάλει διεκδικήσεις δικαιωμάτων.

Ανεξέλεγκτα τα φερέφωνα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και της τουρκικής προπαγάνδας, με περισσή θρασύτητα σε ελληνικό έδαφος αμφισβητούν ευθέως τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και καλούν κόσμο το ερχόμενο Σάββατο στις 11 πμ σε πορεία και καθιστική διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Θα επιτραπεί μια τέτοια ενέργεια με δεδομένη την πολιτική της Άγκυρας και την δράση πρακτόρων και γκρίζων λύκων στην ευρύτερη περιοχή; Σήμερα αμφισβητούν την ελληνική δικαιοσύνη, αύριο θα αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Θράκης.
Σχολιάστε