OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνάντηση Κικίλια-Τσιόδρα με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, για τον εμβολιασμό- “Χρήσιμη, κρίσιμη και επικοδομητική”

Oλοκληρώθηκε πριν από λίγο η ενημέρωση των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας ζήτησε από την Ιεραρχία – για άλλη μια φορά – η Εκκλησία να στηρίξει τις προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ενώ μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ενημέρωσαν τους συνοδικούς αρχιερείς για την ανάγκη του εμβολιασμού των πολιτών.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του χαρακτήρισε “χρήσιμη και κρίσιμη” τη συνάντηση αυτή τονίζοντας ότι “θα παλέψουμε για το καλό του λαού. Όλοι μας θα θέλαμε να πούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση της πανδημίας”, συμπλήρωσε ο κ. Ιερώνυμος σύμφωνα με το ΑΠΕ.

“Εποικοδομητική” χαρακτήρισε τη συνάντηση ο Σωτήρης Τσιόδρας που σημείωσε πως “είμαστε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση της αλήθειας. Ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα”, πρόσθεσε ο καθηγητής.

Θα ακολουθήσει η πρώτη μέρα εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με το επίσημο ανακοινωθέν να αναμένεται με ενδιαφέρον μετά το πέρας της συνεδρίασης.

 

Πηγή πληρ. ΑΠΕ/orthodoxiaInfo

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης | Eurokinissi

Σχετικά Άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice

Ερυθρός Σταυρός: Ανέφικτη η εκκένωση της Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες

otavoice