Στην ψευτοβουλή των κατεχόμενων ο Ερντογάν (live)

Ο Ερντογάν υπό το βλέμμα του Γκρίζου Λύκου Μπαχτσελί, επανέλαβε το αφήγημα των δυο κρατών.

Κατά την ομιλία του στην ψευτοβουλή στα κατεχόμενα, σε παραλήρημα υποκρισίας μίλησε για μήνυμα ενότητα και ομόνοιας, καταδικάζοντας απόπειρες διχασμού. Μάλιστα, είπε ότι οι διαφορετικές απόψεις αποτυπώνουν την ομορφιά της Δημοκρατίας. Όμως η ενότητα και η ακεραιότητα της λεγόμενης «τδβκ» είναι αναγκαίες.

Πρόσθεσε ότι «ακόμα και εάν κάποιοι στις ΗΠΑ ενοχλήθηκαν από αυτή την κατάσταση, εμείς θα συνεχίσουμε τη στήριξη».

O ψευτοσουλτάνος προκλητικός πρόσθεσε ότι: «Ξέρουμε καλά ποιος είναι ο εισβολέας στο νησί. Ποτέ δεν είδε τους Τούρκους ως ίσους», ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στην ΕΕ, κατηγορώντας την ότι δεν κρατάει τον λόγο της. Επίσης, είπε ότι δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε άλλα 50 χρόνια.

 Προκλητικός ως αναμενόταν ο Ερντογάν εντός της ψευδοβουλής επανέλαβε το αφήγημά του, περί λύσης δυο κρατών.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ από την Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «σήμερα είναι μια πολύ, πολύ σημαντική και με νόημα ημέρα. Σήμερα, διακηρύσσουμε και πάλι σε ολόκληρο τον κόσμο την αιώνια και παντοτινή αδελφοσύνη μας, η οποία αντλεί τη δύναμή της από το αίμα των ηρώων μας, μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ, είτε το θέλουν είτε όχι», είπε ο Ερντογάν.

«Μεγάλη υπόθεση το Κυπριακό ζήτημα»

Ως μια μεγάλη υπόθεση χαρακτήρισε το Κυπριακό ο Τούρκος Πρόεδρος. Συνέχισε λέγοντας ότι η «υπόθεση αυτή» όπως χαρακτήρισε το Εθνικό μας ζήτημα, «είναι υπόθεση ενός μεγάλου έθνους, της ιστορίας του, της μεγάλης του εθνικής συνείδησής, του μεγάλου αγώνα με το ηρωικό έπος που γράφτηκε το 1974.

Εκείνοι που νόμισαν ότι οι Κύπριους αδελφοί μας θα ήταν ένα εύκολο δόλωμα ηττήθηκαν από τον επικό αγώνα που έδωσαν οι Τούρκοι στρατιώτες. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αφανίσουν τους Τουρκοκύπριους στηριζόμενοι στις δυνάμεις στις οποίες βασίζονται, βρήκαν τον σιδερένιο τουρκοκυπριακό λαό απέναντί τους».

Συμπλήρωσε ότι φθάσαμε στο σήμερα «πληρώνοντας τίμημα. Παρά τις προδοσίες κλπ., εμείς δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια. Ο Τούρκος κρατά τον λόγο του, αλλά ο Έλληνας δεν τηρεί τον λόγο του. Δεν είναι δυνατόν να τους πιστέψουμε πια και να χάσουμε άλλα 50 χρόνια.

Όσο κι αν αυτό το κλίμα αδελφότητας έχει ενοχλήσει ορισμένους στην Αμερική, εμείς θα περπατήσουμε αποφασιστικά σε αυτό το μονοπάτι».

«Ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο εισβολέας στο νησί», είπε ο Ερντογάν συμπληρώνοντας ότι η «ΕΟΚΑ και όσοι ακολούθησαν αυτήν την αντίληψη δεν είδαν ποτέ ισότιμους τους Τ/Κ. Δεν υπήρχε τίποτα που δεν συζητήθηκε στις διαπραγματεύσεις. Τα φρούδα όνειρα της ελληνοκυπριακής πλευράς, που συνεχίζουν να βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα, έφεραν αδιέξοδο».

«Στο νησί υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και λαοί, η διεθνής κοινότητα αργά ή γρήγορα θα το δεχτεί. Δεν εποφθαλμιούμε κανενός γη και δικαιώματα», τόνισε.

Προαναγγελίες για ψευδοπροεδρικό, βουλή και… κήπο!

Ο σουλτάνος προανήγγειλε επίσης την οικοδόμηση νέου ψευδοπροεδρικού και ψεδοβουλής, αφού όπως είπε ο «τ/κ λαός δεν έχει αυτά που του αξίζει».

Ανακοίνωσε επίσης ότι θέλει να φτιάξει έναν Εθνικό Κήπο στα κατεχόμενα. «Θέλουμε επίσης να φτιάξουμε έναν Εθνικό Κήπο. Αυτή είναι η απόδειξη της ύπαρξης ενός κράτους.

Με την υλοποίηση αυτού του έργου, κάποιος θα μπορέσει να τί είδους κράτος είναι η Βόρεια Κύπρος. Νομίζω ότι θα ήταν σκόπιμο να μετατρέψουμε αυτό το ιστορικό κτίριο, όπου ανακηρύχθηκε η ΤΔΒΚ, σε μουσείο και να το αφήσουμε σε νέες γενιές», είπε.

Πηγή sigmalive
Σχολιάστε