OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Θήβα- Τι λένε Άκης Τσελέντης- Γεράσ. Χουλιάρας

Σεισμική δόνηση μεγέθους  4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα στη Θήβα και έγινε αισθητή και σε περιοχές της Αττικής. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 2 χιλ ΑΝΑ της Θήβας και εστιακός βάθος 5 χιλ.

Μιλώντας στο enikos.gr, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης είπε ότι «μετά τον προηγούμενο σεισμό ως Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήμασταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί γιατί η συγκεκριμένη περιοχή έχει επιβαρυμένο ιστορικό και επίσης η πόλη έχει άθλια δόμηση».

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη «η περιοχή είναι πολύ διεγερμένη, αλλά δεν μας δίνει τα χαρακτηριστικά 100% μετασεισμικής ακολουθίας». Ο ίδιος τόνισε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αλλά είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος, στα 5 χλμ. γι’ αυτό και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Θήβα και στην Αθήνα.

Ο κ. Τσελέντης επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει μεγάλα ρήγματα που στο παρελθόν έχουν δώσει σεισμούς της τάξεως των 6 και 6,5 Ρίχτερ. Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν δείχνει να υπάρχει μεγάλη μετατόπιση σε κάποιο από τα ρήγματα.

Ο ίδιος τόνισε ότι «οι κάτοικοι δεν πρέπει να πανικοβάλλονται, όμως, θα πρέπει να ξαναδούν τους κανόνες σεισμικής προφύλαξης».

Ο σεισμολόγος και διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι στην περιοχή έχουν καταγραφεί περισσότερες από 270 μικρές επιφανειακές δονήσεις την τελευταία εβδομάδα, η δραστηριότητα έχει φθίνουσα πορεία στην παραγωγή σεισμών και ότι οι ειδικοί παρακολουθούν ενόργανα με επιπλέον σταθμούς στην περιοχή, το φαινόμενο.

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice