Πυρκαγιά στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης- Υπό έλεγχο στην Κάρυστο

Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην Κάρυστο Ευβοίας. Στην μάχη για την κατάσβεση της συμμετείχαν 36 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ελικόπτερο, οι οποίες είχαν να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Όπως δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο evima.gr, «η φωτιά έφτασε μέσα στις αυλές. Κάναμε έλεγχο αναζωπύρωσης συνεχώς. Οι πυροσβέστες έδωσαν την ψυχή τους, έδωσαν τον εαυτό τους. Ευτυχώς δεν υπήρχαν τραυματίες. Φοβηθήκαμε πολύ», είπε χαρακτηριστικά.

Σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο, δήλωσε στο evima.gr, «Χάρη στην άμεση επέμβαση των επιγείων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων η φωτιά τέθηκε πριν από λίγο υπό έλεγχο και δεν επεκτάθηκε προκειμένου να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά», τόνισε.

Πυρκαγιά στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης 

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην τοπική κοινότητα Πρίνας, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση και έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της. Συγκεκριμένα επιχειρούν 51 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα και υδροφόρες των ΟΤΑ. Πριν πέσει το σκοτάδι επιχειρούσε και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, κοντά στις φλόγες βρίσκονται διάσπαρτες κάποιες αγροικίες, ωστόσο, δεν απειλείται άμεσα κάποιος οικισμός. Οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων επικεντρώνονται στο να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις το πύρινο μέτωπο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν και αναμένεται να δυναμώσουν κι άλλο οι ήδη ισχυροί άνεμοι.
Σχολιάστε