Πυρκαγιά στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη- Μάχη να μην επεκταθεί

Σε εξέλιξη είναι η κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις 66 πυροσβέστες με 22 οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος επιχειρούν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και δυο  ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις στις εστίες της φωτιάς.  Στο έργο κατάσβεσης συνδράμουν δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης από τους Δήμους Νεάπολης- Συκεών, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, με υδροφόρες, μηχανήματα και εθελοντές. Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Έκλεισε για προληπτικούς λόγους η περιφερειακή οδός, από τον κόμβο Μουδανίων με κατεύθυνση προς τα δυτικά και από τον κόμβο Ευκαρπίας, με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Εκκενώθηκε επίσης το ξενοδοχείο Φιλίππειο.

Η εικόνα τα τελευταία λεπτά δείχνει πολύ καλύτερη και φαίνεται η φωτιά να έχει περιοριστεί μέσα σε μια χαράδρα.

Η Αντιπεριφερειάρχης  Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου ανέφερε πως υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις και ευελπιστούν πριν πέσει το φως να έχουν θέσει την πυρκαγιά σε πλήρη έλεγχο. Μέχρις στιγμής πάμε καλά, τόνισε.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών κ. Δανιηλίδης επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο των εναέριων δυνάμεων, την σημαντική συνδρομή από τους δήμους και τις εθελοντικές ομάδες. Τόνισε όμως πως δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι του για τον ελλιπή καθαρισμό του δάσους.

Δείτε εδώ ζωντανή εικόνα

 

Πηγή thestival.gr
Σχολιάστε