Πάτρα: Καμένα σπίτια και έρημους τόπους άφησε πίσω της η φωτιά

Μετά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη σκληρή μάχη που δόθηκε ακόμα και από τους κατοίκους της περιοχής, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή του Σουλίου και επεκτάθηκε στην Ελεκίστρα και τον Ριγανόκαμπο. Μετά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη σκληρή μάχη που δόθηκε ακόμα και από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι συνέδραμαν το έργο της Πυροσβεστικής με κάθε διαθέσιμο μέσο, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στο σημείο επιχείρησαν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, 2 Ε/Π και 6 Α/Φ, ενώ παραμένει επί τόπου ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, προκειμένου η κατάσταση να παραμείνει υπό έλεγχο και να περιοριστούν ενδεχόμενες αναζοπυρώσεις.

Καλά τα νέα από τη δεύτερη πυρκαγιά στην Αχαΐα.

Περιορίστηκε το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή του Ερυμάνθου. Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής, υπάρχουν ακόμη ενεργές εστίες, οι οποίες όμως είναι πολύ περιορισμένες και η φωτιά έχει οριοθετηθεί.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για το φόβο των αναζωπυρώσεων καθώς μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο μέτωπο.

Πηγή thebest.gr
Σχολιάστε