OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ –Ποια είναι τα κριτήρια

Αρχίζουν από σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου, οι αιτήσεις στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (eetaa.gr) για δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ για τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Πότε ολοκληρώνεται η προθεσμία
Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στα πλαίσια του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» ολοκληρώνεται την Τρίτη, 3 Αυγούστου.
Οι δικαιούχοι συμπληρώνουν τις αιτήσεις τους αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της εφαρμογής στον ιστότοπο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr) Σημειώνεται ότι για φέτος η αίτηση υποβάλλεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά χωρίς οι ωφελούμενοι να χρειάζεται να συγκεντρώσουν μια σειρά από πιστοποιητικά. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά συγκεντρώνονται αυτόματα από την ΕΕΤΑΑ μέσω ενός διασυνδεδεμένου με τις υπηρεσίες έκδοσης πληροφοριακού συστήματος.

Προϋποθέσεις και κριτήρια
Κριτήρια επιλογής είναι:

-η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα),
-η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ).
Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές. Οι ενδιαφερόμενες/νοι, που θα ενταχθούν στην εν λόγω δράση, θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές/οί ή να είναι αυτοαπασχολούμενες/οι ή να είναι άνεργες/οι.

Έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης και εξαιρούνται των προϋποθέσεων όσοι:

-έχουν προ-νήπια, παιδιά, εφήβους και άτομα με αναπηρία, ανεξαρτήτως του ύψους του οικογενειακού εισοδήματος, της κατάστασης απασχόλησης ή εργασιακής σχέσης και οικογενειακής κατάστασης, μόνο για την κατηγορία θέσης Β3 (Προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας) και για την κατηγορία θέσης Δ1 (Παιδιά με αναπηρία ή/και έφηβοι ή/και άτομα με νοητική αναπηρία ή/και κινητική αναπηρία – ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).
-οι αιτούσες/ντες ΑμΕΑ (με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%), ανεξαρτήτως του ύψους του οικογενειακού εισοδήματος, που είναι εργαζόμενες ως μισθωτές πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου, ή αυτοαπασχολούμενες, ή εργαζόμενες με σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης ή ορισμένου χρόνου είτε οι εργαζόμενες με εργόσημο ή με άλλες μορφές ευέλικτης απασχόλησης, που αιτούνται για Βρεφικούς, βρεφονηπιακούς ή και Παιδικούς σταθμούς (Κατ. Α.1. ή Α.2.) και για τις δομές ΚΔΑΠ.

Οι ωφελούμενες/νοι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

-Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
-Να είναι εργαζόμενοι/νες (μισθωτοί/ές, αυτοαπασχολούμενοι/ες) ή να είναι άνεργοι/ες με δελτίο ανεργίας σε ισχύ
-Να επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στις παρακάτω κατηγορίες Δομών: Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς. Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), για παιδιά από 5 έως 12 ετών. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α.), για παιδιά με αναπηρία ή/και εφήβους ή/και άτομα με νοητική αναπηρία ή/και κινητική αναπηρία.
-Να έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€ και συγκεκριμένα: τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως δύο (2) παιδιά, τις 30.000€ για μητέρες που έχουν τρία (3) παιδιά, τις 33.000€ για μητέρες που έχουν τέσσερα (4) παιδιά, και τις 36.000€ για μητέρες που έχουν από πέντε (5) παιδιά και άνω. Το συνολικό (οικογενειακό) εισόδημα, που θα λαμβάνεται υπόψη για την ένταξη του ωφελούμενου στην παρούσα, θα προκύπτει από την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) του Υπουργείου Οικονομικών του φορολογικού έτους 2019. Στο συνολικό (οικογενειακό) εισόδημα συμπεριλαμβάνονται και συνυπολογίζονται τα εισοδήματα και των δύο συζύγων/μερών, καθώς και των εξυπηρετούμενων ατόμων, εφόσον υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση.

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice