Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό- Σε ποιές κατηγορίες είναι υποχρεωτικός

Ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας:

Τον δρόμο δεν δείχνει ο πανικός, αλλά ο εμβολιασμός. Η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων. Η ανάπτυξη της επόμενης διετίας θα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, στον τουρισμό τα πράγματα πάνε καλά. Όσοι δεν εμβολιάζονται, έχουν το δικαίωμα, δεν θα οδηγήσουν τον τόπο σε καθολικές απαγορεύσεις. Ας ακούσουν τους νέους, ας ακούσουν την Εκκλησία που απομονώνει τις ακραίες φωνές. Η κυβέρνηση θα υπηρετήσει τη δημόσια υγεία με πειθώ. Ανακοινώνω μια σειρά ρυθμίσεων που απαντούν στη συγκυρία, πριν ο ιός πολιορκήσει το σύστημα υγείας.

1. Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Όσοι δεν το κάνουν μπαίνουν σε αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου.

2. Υποχρεωτικός εμβολιασμός από την 1η Σεπτεμβρίου για τους υγειονομικούς.

Επίσης ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών» και πρόσθεσε: «Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί».

«Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο. Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εν συνεχεία έστειλε σαφές μήνυμα σε όσους σκεφτούν να το παραβούν τα μέτρα: «Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων. Όμως και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί».,

 

 
Σχολιάστε