Ο Σημιτικός Γκίκας Χαρδούβελης, ο εκλεκτός του Μαξίμου στην Εθνική Τράπεζα- Σιωπή αμηχανίας από τα στελέχη της ΝΔ

Θα μπορούσε να εκληφθεί ως επιβεβαίωση πως η σημερινή κυβέρνηση είναι παράρτημα ή συνέχεια της κυβέρνησης του αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη. Θα μπορούσε να εκληφθεί ως προετοιμασία συγκυβέρνησης, μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο διορισμός του διαβόητου Γκίκα Χαρδούβελη στη θέση του Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, δείχνει καταρχήν πως το τραπεζικό σύστημα έχει τους δικούς του άγραφους κανόνες και πως διοικείται δεκαετίες από συγκεκριμένη παρέα τραπεζικών στελεχών που ανακυκλώνονται, με επικεφαλής τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Η επιλογή του  Μαξίμου στο πρόσωπο του Σημιτικού Χαρδούβελη είναι μια από τις πολλές επιλογές σε κρίσιμα και καίρια πόστα του κρατικού μηχανισμού, που έχουν ευθεία αναφορά στον αρχιτέκτονα της απάτης του Χρηματιστηρίου. Σε αυτή την ειδεχθή απάτη κατά του ελληνικού λαού, προεξέχων βιολί υπήρξε και ο Γκίκας Χαρδούβελης ο οποίος εκείνη την «μαύρη» περίοδο κατείχε σημαντικές θέσεις στον χρηματιστηριακό χώρο.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης εκτός από «κακές» παρέες είχε ομολογήσει πως το 2012 μέσα στην οικονομική κρίση των μνημονίων και υπό τον φόβο της οικονομικής κατάρρευσης, ενώ κατείχε κυβερνητική θέση, είχε βγάλει στο εξωτερικό τις «αποταμιεύσεις» του. «Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα κι εγώ όπως φοβήθηκε και η μισή Ελλάδα. Κι επειδή είχα μπροστά πληρωμές έβγαλα κάποια χρήματα, δεν τα έβγαλα όλα», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μετά την αποκάλυψη ότι το όνομά του βρίσκεται στη λίστα που ήθελε να ελέγξει ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης.

Μπορεί να τον είχαν επιλέξει Υπουργό στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, όμως  προκαλεί εντύπωση πως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, δέχτηκαν ξανά ένα πρόσωπο το οποίο είχε συγκεντρώσει τα πυρά τους και του καταλόγιζαν συμμετοχή σε μια απάτη κατά του ελληνικού λαού και κατά του κράτους. Η σιωπή τους σε ένα πολιτικό εκτροχιασμό ακυρώνει την διαδρομή της παράταξης και είναι συνενοχή στις διαλυτικές επιλογές, με άρωμα σκανδάλων του σήμερα… όπως η συναίνεση στο έγκλημα των Πρεσπών. 

Ο εναγκαλισμός με το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ πέρα από εμφανής είναι και μια πολιτική μετάλλαξη που οδηγεί στην συρρίκνωση. Η σάπια ελίτ καταφέρνει να επιβιώνει και να διαιωνίζει το είδος της, καταπίνοντας κόμματα και ιδεολογίες.

Ποιος είναι ο Γκίκας Χαρδούβελης 

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών (1997-2000)
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Χρηματιστηριακής (1995-2000)
Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κώστας Σημίτη (2000-2004)
Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του διορισμένου  Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, την  περίοδο που έγινε το ληστρικό PSI (2011 – 2012)

Υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά 2014-2015
Σχολιάστε