Μητσοτάκης: Επεκτείνονται οι εμβολιασμοί στις ηλικίες άνω των 12 ετών- Δεν θα είναι υποχρεωτικοί

Επεκτείνονται οι εμβολιασμοί όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός συζητώντας με πολίτες, είπε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα και για ηλικίες από 12 ετών και πάνω, χωρίς όμως να δώσει μια πιο συγκεκριμένη ημερομηνία σύμφωνα με τις έως στιγμής πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πάντως ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση, και πως δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός. «Η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Επείγει και ο εμβολιασμός των νέων μας που αποτελούν σήμερα τον κύριο όγκο των νέων κρουσμάτων που μπορούν να γίνουν επιταχυντές στη επιστροφή μας στην κανονικότητα» δήλωσε στο μεταξύ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Εμβολιασμών το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να δώσει ή όχι το «πράσινο φως» στο Μαξίμου.

Επίσης, ανοίγει αύριο, Τρίτη 20 Ιουλίου, η πλατφόρμα freedom pass για την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ στους νέους 18-24 ετών που θα εμβολιαστούν, από την πρώτη δόση του εμβολίου. Όπως δήλωσε o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρρακάκης,  «οι νέοι θα μπορούν να μπούνε στο gov.gr για να κάνουν την αίτησή τους με τους κωδικούς taxitsnet.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει κωδικούς θα πρέπει να πάει στο ΚΕΠ. Από κει και πέρα ο τραπεζικός φορέας θα επικοινωνεί απευθείας με τον πολίτη εντός δύο ημερών και θα του δίνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, όπως τουρισμός και πολιτισμός».

 
Σχολιάστε