Μέχρι αύριο οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη, για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Όπως ανακοινώθηκε με νεότερη ενημέρωση, στις 7 το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί, με τηλεοπτικό μήνυμα, προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό σύμφωνα με την Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, πως μέχρι αύριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες όσο και για τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.

Αυτό είπε πριν από λίγο η στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα υπάρξουν σχετικές αποφάσεις γι’ αυτά τα δύο θέματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «θα κάνετε λίγη υπομονή. Μέχρι αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό και για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες και για τη λειτουργία της εστίασης».

Όλες οι μέχρι στιγμής πληροφορίες συγκλίνουν ότι η αρχή των υποχρεωτικών εμβολιασμών θα γίνει μέσα στον Ιούλιο από τους εργαζομένους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ευπαθών ατόμων, ενώ θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και δομές υγείας. Σε δεύτερο χρόνο, εξετάζεται ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός και στο προσωπικό που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, καθώς και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Στο δεύτερο γκρουπ των πολιτών δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν αθλητές από επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σωματεία και εργαζόμενοι στα ΜΜΜ. Πάντως, το μόνο που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι πως όλα θα κριθούν από την πορεία της πανδημίας και την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών.
Σχολιάστε