OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κύπρος: Συγκλονιστική μαρτυρία από την επίθεση στο συγκρότημα ΔΙΑΣ- Χτύπησαν φύλακα πολεμιστή του 1974

Ο φύλακας του Συγκροτήματος Δίας, κ. Δημήτρης Σκούρος, που το 1974 μάζευε νεκρούς συμπολεμιστές του πάνω στα βουνά του Πενταδάκτυλου, περιέγραψε τη στιγμή που χθες το βράδυ εισέβαλαν άγνωστοι κουκουλοφόροι από την πύλη του σταθμού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «είχαμε πληροφορίες ότι θα έρθουν εδώ, πήραμε τα μέτρα μας, είχαμε έρθει από τις 15:00 και κλειδώσαμε το Συγκρότημα παντού. Γύρω στις 20:00 ήρθαν δύο αστυνομικοί με μοτοσικλέτες και με ρώτησαν εάν είναι ασφαλισμένο το συγκρότημα. Τους είπα ναι και έφυγαν. Εν τω μεταξύ ο όχλος ήταν πάνω στο round about και ερχόταν προς εμάς. Τελικά μπήκανε, σπρώξανε τις πόρτες που ήταν ασφαλισμένες με αλυσίδες, έσπασαν τα μπετόν και μπήκαν μέσα».

Συνέχισε εξηγώντας ότι «το πρώτο που κτύπησαν ήταν την πύλη εδώ. Έριξαν την πρώτη φωτοβολίδα μέσα, πήρε φωτιά η Πύλη. Έκλεισα τον γενικό διακόπτη για να μην προχωρήσει το κακό. Μου έκλεισαν την πόρτα από πίσω και δεν με άφηναν να βγω έξω. Τους λέω ‘’ρε παιδιά θα πεθάνω’’ και μου απάντησαν ‘’ρε π@@@φασίστα τσουρουλόπαιδο. Αυτά ήταν τα λόγια τους. ‘’Να πεθάνετε όλοι, και εσύ και ο Τσουρούλης. Είσαστε φασίστες».

Πρόσθεσε ότι πήρε τον πυροσβεστήρα, έσπασε ο ίδιος το τζάμι, βγήκε έξω και έφυγε από την πίσω πύλη.

«Ήταν όλοι με πέτρες, με τούβλα, δεν μπορείς να φανταστείς τι κρατούσαν πάνω τους. Ήταν όλοι με κουκούλες», ανέφερε καταληκτικά.

 

Στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Τον Πρόεδρο υποδέχθηκε ο Χρύσανθος Τσουρούλλης.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έφθασε στο συγκρότημα, για αυτοψία. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, Κώστας Χατζηκωστής απευθυνόμενος σ’ έντονο ύφος προς τον Πρόεδρο του είπε «είναι η τελευταία σου ευκαιρία».

«Είναι η τελευταία σου ευκαιρία να δείξεις στον κόσμο ότι υπάρχεις». Ο Πρόεδρος απάντησε και υπάρχω… με τον κ.Χατζηκωστή να του επαναλαμβάνει ότι υπάρχω δίπλα σου έμπρακτα…»

Ο Πρόεδρος είπε, «όταν κινηθεί η Αστυνομία να επιβάλει τον νόμο την επομένη να έχουμε τα όσα έχουμε», με τον κ.Χατζηκωστή να λέει ότι «η Αστυνομία είναι το μεγαλύτερο σου πρόβλημα, να την φτιάξεις». «Έχω έκτακτη σύσκεψη αμέσως μετά», είπε ο Πρόεδρος.

 

Σχετικά Άρθρα

Τέμπη: «Δημήτρη μου νικάμε» – Η αντίδραση πατέρα στην πειθαρχική έρευνα κατά της εισαγγελέως

otavoice

Έπεσαν οι μάσκες- Βέτο των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

otavoice

Σπουδαία πρόκριση! Ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Europa Conference League

otavoice

ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ για τα οικοδομικά ύψη: Ο ΝΟΚ δεν βελτιώνεται πρέπει να καταργηθεί

otavoice

Α. Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή στο «χείλος του γκρεμού»- Η Γάζα μια «ανθρώπινη κόλαση»

otavoice

Το «παζάρι» Ισραήλ με ΗΠΑ – «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα ως αντάλλαγμα περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

otavoice