OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ξαναχτύπησε ο Σκέρτσος: Οι Έλληνες βολεύτηκαν με επιδόματα και μαύρη εργασία- Οι επιχειρήσεις δεν βρίσκουν εργαζόμενους

Ξαναχτύπησε ο Άκης Σκέρτσος, χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, τους Έλληνες τεμπέληδες και φοροφυγάδες. Εκτός πραγματικότητας κλεισμένος στους τέσσερις τείχους του πρωθυπουργικού μεγάρου, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού προκαλεί με την κυνικότητα του, εκφράζοντας μια ελιτίστικη άποψη, που ισοπεδώνει και προσβάλει την ελληνική κοινωνία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος ισχυρίστηκε πως οι επιχειρήσεις δεν βρίσκουν εργαζόμενους, γιατί οι Έλληνες έχουν βολευτεί με τα επιδόματα και την μαύρη εργασία. Δεν υπάρχει ανεργία, τεμπέληδες υπάρχουν, για το κυβερνητικό στέλεχος.

Προφανώς οι δείκτες ανεργίας, ειδικά στη νέα γενιά που ξεπερνούν το 50% είναι πλασματικοί μιας και τα νέα παιδιά έχουν βολευτεί με τα επιδόματα ανεργίας και προτιμούν αντί να έχουν μια σταθερή εργασία με ασφαλιστική κάλυψη να ζουν με 530 ευρώ ή να εργάζονται σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός είπε ότι “είναι πάρα πολύ επικίνδυνος και ολισθηρός ο δρόμος της εξάρτησης από τα κρατικά επιδόματα. Βλέπουμε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ανοίξει και δεν βρίσκουν προσωπικό διότι υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που εξυπηρετούνται περισσότερο από το να παίρνουν το κρατικό επίδομα και ταυτόχρονα να δουλεύουν μαύρα. Αυτή είναι μια πολιτική που δεν μπορεί να υποστηριχθεί σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο και προφανώς δεν υποστηρίζεται από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση. Εμείς θέλουμε την οικονομία ανοιχτή, δυναμική και όχι εξαρτώμενη από κρατικά επιδόματα”.

Κληθείς να διευκρινίσει προηγούμενες δηλώσεις του για την οικονομική στήριξη από εδώ και στο εξής, ο Σκέρτσος τόνισε ότι “η οικονομική στήριξη έρχεται ως παρεπόμενο των οριζόντιων υγειονομικών μέτρων, είχαμε καραντίνες, είχαμε κλεισίματα επιχειρήσεων, ολόκληρων κλάδων: αυτή ήταν μια κρατική απόφαση. Με κρατική εντολή έκλεισαν συγκεκριμένες δραστηριότητες. Από τη στιγμή που παρέλθει αυτό το ζητούμενο το να κλείνεις δραστηριότητες γιατί έχουμε και τον εμβολιασμό, η πλειονότητα του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και όλος ο πληθυσμός έχει καθολική πρόσβαση σε δωρεάν, ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, δεν υπάρχει λόγος να λαμβάνουμε οριζόντια μέτρα. ‘Αρα, δεν υπάρχει και λόγος να δίνουμε και οριζόντια οικονομικά επιδόματα στήριξης” .

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice

Ερυθρός Σταυρός: Ανέφικτη η εκκένωση της Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες

otavoice