Η Ελληνική Σημαία άνοιξε την είσοδο των 206 χωρών στο στάδιο του Τόκιο

Η Ελλάδα ως είθισται από το τελετουργικό των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι η πρώτη χώρα της οποίας η αποστολή εισέρχεται στο γήπεδο κατά την τελετή έναρξης  και στο Τόκιο η Άννα Κορακάκη με τον Ελευθέριο Πετρούνια  είναι οι δύο σημαιοφόροι της χώρας μας, που κρατούσαν την γαλανόλευκη.

Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 83 αθλητές, με πολλές ελπίδες να διακριθούν. Μεγάλο όνομα ο Μίλτος Τεντόγλου, με την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στο άλμα εις μήκος. Ξεχωρίζουν και έχουν σημαντικές ελπίδες για μετάλλια οι Άννα Κορακάκη στην Σκοποβολή, ο Λευτέρης Πετρούνιας στην Ενόργανη Γυμναστική, η Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ, η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν και  ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τένις.

Ελπίδες για διάκριση έχουν αθλητές μας σε πολλά αγωνίσματα, όπως στην Ιστιοπλοία, Κωπηλασία, Ξιφασκία, Κολύμβηση.

Ποδαρικό για την Ελλάδα θα κάνει ο Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ, με τις προκριματικές σειρές που αρχίζουν στις 02:30 το πρωί ώρα Ελλάδας (08:30 τοπική) καθώς η διαφορά ώρας με το Τόκιο είναι 6 ώρες (μπροστά η ιαπωνική πρωτεύουσα).

Μια ώρα αργότερα (03:30) θα είναι η σειρά για την Ανέτα Κυρίδου στο μονό σκιφ γυναικών. Την ίδια ώρα η Ευαγγελία Ψάρρα θα αρχίσει την 6η συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον αγώνα του ατομικού στην τοξοβολία.
Σχολιάστε