Εθνική Επιτροπή Δικαίωσης Αρμενίων: Η ασέβεια του ΥΠΕΞ στο Σουσί, δεν εκφράζει τους Έλληνες

Ανάστατη και οργισμένη είναι η αρμενική κοινότητα στην Ελλάδα και όλοι οι φορείς καταδικάζουν απερίφραστα την προσβλητική στάση του Έλληνα πρέσβη στο Μπακού αλλά και την σιωπή ενοχής της Αθήνας. Η Εθνική Επιτροπή Δικαίωσης Αρμενίων με μια σκληρή ομόφωνη απόφαση της, τονίζει πως δεν απευθύνεται στα πολιτικά πρόσωπα που επέδειξαν ασέβεια στον Αρμενικό λαό και συντάχθηκαν με τους εγκληματίες, γιατί γνωρίζει τα παιχνίδια τους και πως είναι προσωρινοί. Απευθύνεται στον ελληνικό λαό που ξέρει πως είναι συμπαραστάτης στον αγώνα δικαίωσης του Αρμενικού Έθνους μιας και οι δυο είναι θύματα γενοκτονίας του παντουρκισμού.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ως Εθνική Επιτροπή Δικαίωσης Αρμενίων θα μπορούσαμε να στείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας και στον Έλληνα Πρέσβη κ. Νικόλαο Πιπερίγκο για την ασεβή στάση και συμμετοχή του στην φιέστα που διοργάνωσε ο δικτάτορας Αλίεφ στο Σουσί του Αρτσάχ, αλλά και στο υπουργείο Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια που παρόλο που στο παρελθόν έχει αποδείξει την συμπαράσταση του προς τον λαό μας αυτή την φορά το Υπουργείο του αναίρεσε όλες τις προηγούμενες τοποθετήσεις του καθώς και την συνολική στάση του απέναντι στην δοκιμαζόμενη χώρα μας.
Ξέρουμε όμως ότι σύσσωμος ο ελληνικός λαός είναι μαζί μας.
Γνωρίζουμε πως τα αδέλφια μας οι Έλληνες δεν ακολουθούν την πολιτική τους.
Οι απλοί Έλληνες πολίτες από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό μας και καταδίκασαν τον κ. Πιπερίγκο.
Ευχαριστούμε αδέλφια μας.
Για μας αυτό έχει αξία.
Οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται καθώς και οι πολιτικές . Οι πολίτες της Ελλάδας όμως αποτελούν σταθερή αξία των αδελφικών μας σχέσεων που χάνονται στα βάθη των αιώνων.
Έίθε να έρθει εκείνη η ιερή στιγμή που θα πάρουμε πίσω τα εδάφη μας.»
Σχολιάστε