Ερντογάν: Προανήγγελλε αναγνωρίσεις του ψευδκράτους στα κατεχόμενα, από χώρες δορυφόρους της Τουρκίας

Στη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο επιμένει ο παρανοϊκός Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς το κόμμα του το ΑΚΡ με αφορμή το μπαϊράμι, δηλώνοντας ότι δεν θα αργήσει η αναγνώριση του «τουρκοκυπριακού κράτους» από άλλες χώρες.

Ο ψευτοσουλτάνος άφησε παράλληλα αιχμές προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, επειδή αντέδρασαν στις δηλώσεις του για τα Βαρώσια.

«Το μόνο αίτημα πλέον των Τουρκοκυπρίων στο τραπέζι των διεθνών διαπραγματεύσεων είναι η αναγνώριση του καθεστώτος του κυρίαρχου κράτους τους. Όλες οι άλλες προτάσεις έχουν χάσει την ισχύ τους. Όσοι υποστηρίζουν με πείσμα τον Ελληνοκυπριακό τομέα και την Ελλάδα, που δεν έχουν τηρήσει καμία από τις υποσχέσεις τους, έχουν αθετήσει το λόγο τους, έχουν γυρίσει την πλάτη τους στις συμφωνίες που έχουν υπογράψει, και έχουν αγνοήσει ευθαρσώς την τουρκική κοινότητα, δεν τους έχει μείνει να πουν τίποτα άλλο για αυτό το ζήτημα», δήλωσε προσθέτοντας ότι από τις «σφαγές» του 1963 μέχρι και σήμερα, οι Ελληνοκύπριοι είναι υπεύθυνοι για κάθε αδικία και αδικοπραγία που έχει διαπραχθεί στο νησί.

«Ήταν οι Ελληνοκύπριοι και πάλι που έχουν πει όχι σε όλες τις πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένου του Σχεδίου Ανάν των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο του οποίου οριζόταν μια κρατική φόρμουλα στην οποία θα εκπροσωπούνταν και οι δύο πλευρές στο νησί.

Ήταν οι Ελληνοκύπριοι και πάλι που προσπάθησαν θα βάλουν σε κάθε θέμα την ΕΕ απέναντι στην Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους.

Ήταν οι Ελληνοκύπριοι και πάλι που το έσκασαν από το Κραν Μοντανά.

Ήταν οι Ελληνοκύπριοι που ήθελαν να καρπωθούν μόνοι τους τα πλούτη και όλες τις δυνατότητες του νησιού και συνέχισαν να βλέπουν πεισματικά τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα.

Δεν έχουμε λοιπόν λόγο να συνεχίσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο.

Υποστηρίζουμε μέχρι τέλους την πρόταση των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας για μια νέα λύση που βασίζεται στο κυρίαρχο κράτος. Δεν υπάρχει πια η Βόρεια Κύπρος και η Νότια Κύπρος για εμάς. Για εμάς, υπάρχουν μόνο ανεξάρτητα κράτη για τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το Τουρκοκυπριακό κράτος να αποκτήσει ευρεία αναγνώριση το συντομότερο δυνατό. Πρώτα ο Αλλάχ, σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε και συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε βολές και προς την αντιπολίτευση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα ψέματα και οι συκοφαντίες τους θα ξεφουσκώσουν τόσο εύκολα, όπως κι οι φουσκάλες στο σαπούνι.

«Όσοι προσπαθούν να βγάλουν τη χώρα μας από τη γραμμή της δημοκρατίας και της ανάπτυξης που ακολουθεί εδώ και 19 χρόνια, την ώρα που ετοιμάζεται να εισέλθει σε μια νέα φάση, να γνωρίζουν ότι πλησιάζει το τέλος τους», είπε ενώ έκανε πάλι λόγο για εμπόδια και παγίδες που θέτουν στην Τουρκία έξωθεν παράγοντες.

«Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε, οι παγίδες που μας στήνουν, τα βρώμικα σενάρια που γράφουν από πίσω μας, ένα ένα τα αφοπλίζουμε», ανέφερε σε ένα ακόμη παραλήρημα του ο Τούρκος πρόεδρος.
Σχολιάστε