Ενισχύονται οι δυνάμεις στις πυρκαγιές σε Αχαΐα, Νεστόριο Καστοριάς και Μεγαλόπολη

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Κάτω  Μαυρίκι Αχαΐας,  Νεστόριο Καστοριάς και Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Λόγω της σοβαρότητας του μετώπου ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Κάτω Μαυρίκι Αχαΐας και αυτή την ώρα επιχειρούν 42 πυροσβέστες, δυο πεζοπόρα τμήματα, 13 οχήματα και 4 αεροσκάφη καναντέρ.

Επίσης λόγω της έντασης της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις στην δασική πυρκαγιά στην περιοχή Καμπίτσιος στο Νεστόριο Καστοριάς. Αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 52 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 11 οχήματα , ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

 

Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στην Κοινότητα Κυπαρισσίων του Δήμου Μεγαλόπολης, όπου δασική έκταση έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής και σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικίες. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν ένταση 4 και κατά τόπους 5 μποφόρ. Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και υδροφόρες των ΟΤΑ. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο PZL, δύο AIR TRACTOR και τρία ελικόπτερα.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Χριστογιαννόπουλος Αθανάσιος μας ενημερώνει πως ο δήμος συνδράμει τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Σιέμπου, με υδροφόρα, φορτωτή και πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4.
Σχολιάστε