Ελεγκτικό Συνέδριο, χαρτογιακάδων: «Να επιστραφεί ως παράνομο, το επίδομα βενζίνης του βοσκού των Ιμίων»

Είναι εξοργιστικό και ασύλληπτο. Οι χαρτογιακάδες του Ελεγκτικού Συνεδρίου ξεπέρασαν κάθε όριο ανθρωπιάς και εθνικής συνείδησης.

Να επιστραφούν τα χρήματα που έπαιρνε ως επίδομα ο βοσκός των Ιμίων Αντώνης Βεζυρόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, ζητεί το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της  εφημερίδας ΕΣΤΙΑ. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, από το 2004 σταμάτησε η επιδότηση προς τον Αντώνη Βεζυρόπουλου για τις βενζίνες μετακινήσεώς του, ώστε να διατηρεί τα ολίγα κατσίκια του στις ελληνικές νησίδες. Ακόμη σήμερα το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητεί να επιστραφούν χρήματα που του είχαν δοθεί παρατύπως κατά την άποψη κάποιων.

Μάλιστα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν έχει γίνει γνωστό εάν, μετά τον θάνατό του, θα αναζητηθούν οι κληρονόμοι του ή ο δήμος Καλύμνου για να «κλείσουν» οι εκκρεμότητες που κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχουν.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και στην συνεδρίαση του Κοινοβουλίου όπου  ο Α’ αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης απευθυνόμενος στην Ολομέλεια ανέφερε:  «Διάβασα σήμερα το πρωτοσέλιδο την εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» ότι απεβίωσε στα 94 χρόνια του ο βοσκός των Ιμίων. Η Βουλή τού λέει το τελευταίο αντίο. Ακούστε όμως τι άλλο διάβασα. Του εδίδετο ένα επίδομα από τον δήμο της Καλύμνου για τη βενζίνη που έβαζε στη βάρκα του για να πάει απέναντι. Και έρχεται το Ελεγκτικό Συνέδριο και βγάζει απόφαση ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και ζητάει από τους κληρονόμους του και από τον Δήμο Καλύμνου να επιστρέψουν τα λεφτά. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Πέτσας θα μας ακούσει και αμέσως θα τακτοποιήσει το θέμα. Για το Ελεγκτικό Συνέδριο, παρότι σέβομαι τους θεσμούς, δεν θέλω να πω τη λέξη που ταιριάζει», τόνισε εμφανώς ενοχλημένος ο κ. Κακλαμάνης.

Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος, μια εμβληματική μορφή, διατηρούσε για περισσότερα από 20 χρόνια περίπου 40 κατσίκια πάνω στις δύο νησίδες και επιτελούσε έτσι εθνικό έργο, μιας και κατοχύρωνε με την δραστηριότητα του τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Ο κυρ Αντώνης πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην ακριτική και αγαπημένη του Ψέριμο, σε ηλικία 94 ετών και οι χαρτογιακάδες του Ελεγκτικού Συνεδρίου του επεφύλασσαν τιμητικό επικήδειο.

Ντροπή και Αίσχος!!!

 
Σχολιάστε