OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Διπλωματικό έγκλημα του Έλληνα πρέσβη στο Μπακού- Παρών σε αζέρικη φιέστα στο κατεχόμενο Σουσί

Διπλωματικό έγκλημα, νομιμοποίησε η Ελλάδα με την παρουσία της στο Σουσί, τα φρικτά εγκλήματα Αζέρων κα1 Τούρκων στο κατεχόμενο Αρτσάχ. 

Στις 10 Ιουλίου, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος που είναι διαπιστευμένοι στο Αζερμπαϊτζάν επισκέφθηκαν το κατεχόμενο Σουσί, στο Αρτσάχ. Η επίσκεψη οργανώθηκε εκ μέρους του δικτάτορα Ilham Aliyev.

Ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι ξεκάθαρος και στοχεύει να νομιμοποιήσει μια παράνομη κατοχή και για τον λόγο αυτό οι πρέσβεις των κρατών μελών του Ομίλου του ΟΑΣΕ Minsk αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτήν την στημένη φαρσοκωμωδία.

Αυτό όμως που γεννά τεράστια ερωτηματικά και εκθέτει την Ελλάδα, απέναντι σε ένα διαχρονικό σύμμαχό της την Αρμενία είναι ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ του Αζερμπαϊτζάν, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, Νικόλαος Πιπερίγκος, δεν αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτήν την επαίσχυντη πρωτοβουλία, που ξυπνάει μνήμες εγκλημάτων. Έτσι στην επίσημη λίστα που διακινούν τα μέσα ενημέρωσης φιγουράρει και η Ελλάδα.

Ο Έλληνας πρεσβευτής, ο οποίος εκπροσωπεί τη χώρα του, ξέχασε ότι ο ελληνικός λαός υπέστη όπως οι Αρμένιοι γενοκτονία από τους Τούρκους, πως οι Τούρκοι κατέλαβαν ελληνικά εδάφη, εισέβαλαν στην Κύπρο και την διχοτόμησαν όπως ακριβώς έκαναν Αζέροι και Τούρκου στο Σουσί; Η Ελλάδα τοποθετείται ως χώρα που αντιτίθεται στην εφαρμογή πανοτουρκικών σχεδίων και το  Σουσί είναι ακριβώς η πόλη που κατελήφθη με την άμεση συμμετοχή της Τουρκίας, υλοποιώντας τα σχέδια του παντουρκισμού.

Ο Έλληνας πρεσβευτής ενημέρωσε την φυσική του ηγεσία στην Αθήνα και έλαβε “πράσινο φως” για να συμμετάσχει, όταν μάλιστα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε πάρει πρωτοβουλία να επισκεφτεί τις ημέρες της εισβολής την Αρμενία, σηματοδοτώντας την άμεση στήριξη στον δοκιμαζόμενο αρμενικό λαό;

Κύκλοι από την Αθήνα προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και ισχυρίζονται πως είναι μια τυπική διαδικασία που συμμετείχαν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό δεν ισχύει γιατί οι χώρες που κλήθηκαν ήταν και εκτός ΕΕ, έλειπαν πολλά ευρωπαϊκά κράτη και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί σαν Ελλάδα να νομιμοποιήσεις ένα έγκλημα, που σε αγγίζει. Η απουσία της Κύπρου εκθέτει την Αθήνα.

Τι θα έλεγαν οι διπλωμάτες μας αν αύριο είχαμε το άνοιγμα πρεσβείας από την Αρμενία στη «Βόρεια Κύπρο»;

Το Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να δώσει επίσημη απάντηση και κυρίως να πάρει θέση ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος μας έχει δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο με αυτό που εκφράζει ο εκπρόσωπος του στο Μπακού.

Ποια είναι η επίσημη θέση της Ελλάδας, για το ζήτημα της εισβολής και της κατοχής του Αρτσάχ; Υπάρχουν δυο διπλωματικές γραμμές;

Αυτοί είναι οι πρεσβευτές των χωρών του Αζερμπαϊτζάν που επισκέφτηκαν την κατεχόμενη πόλη Σούσι του Artsakh και συγχαίρουν τη νίκη των Αζέρων. Οι χώρες περιλαμβάνουν:
Αυστρία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Κίνα, Αφγανιστάν, Αλγερία, Παλαιστίνη, Γεωργία, Κροατία, Ιορδανία,
Ισραήλ, Σουηδία, Ελβετία, Ιταλία, Κολομβία, Κορέα, Κατάρ, Λετονία, Ουγγαρία, Μαλαισία, Μεξικό, Μαρόκο, Ολλανδία, Πακιστάν, Πολωνία, Σερβία, Σαουδική Αραβία, Τατζικιστάν, Τουρκία, Ουκρανία, Ιαπωνία, Ελλάδα, ΗΑΕ, Xιλή, Εσθονία, Ιράκ, Ιράν, Καζακστάν, Λιθουανία, Λιβύη, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουδάν, Βενεζουέλα.
Η Ρωσία, η Γαλλία, η Κύπρος, η Γερμανία και οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να επισκεφθούν τα κατεχόμενα εδάφη στο Αρτσάχ.

Εμφανώς χολωμένοι οι Αζέροι από το διπλωματικό στραπάτσο που δέχτηκαν από τις μεγάλες δυνάμεις προσπάθησαν να δώσουν την δική τους ερμηνεία μέσω του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και διακοινοβουλευτικών συνδέσεων Samad Seyidov που ισχυρίστηκε πως: “αυτή η γεωπολιτική πραγματικότητα είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και της Γαλλίας. Απλώς απέχουν από την αποδοχή αυτής της γεωπολιτικής πραγματικότητας σε οποιαδήποτε μορφή λόγω της εσωτερικής τους κατάστασης, την προσεγγίζουν με διπλά πρότυπα ή είναι επιφυλακτικοί. Αλλά ξέρουν ότι αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που αντικατοπτρίζει τόσο τη θέση του λαού του Αζερμπαϊτζάν βάσει της δικαιοσύνης όσο και του διεθνούς δικαίου”.

Πηγή πληρ. apa.az/infoteka24.ru

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice