«Αρχιερατικό ράπισμα» στον Μεσσηνίας: Καμιά αναφορά σε αμαρτία και υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ιερείς από την ΔΙΣ

Άδειασε τους προπέτες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που μίλησαν για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων και για αμαρτία. Οι προκλητικές θέσεις που εκφράστηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα με κύριο εκφραστή τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο δεν έγιναν αποδεκτές από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μάλιστα γίνεται σαφέστατη αναφορά σε όσους Μητροπολίτες βγαίνουν στα ΜΜΕ και εκφράζουν απόψεις για λογαριασμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Προσευχή, συμμετοχή στα Μυστήρια και εμβολιασμό συνιστά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στους πιστούς αποφεύγοντας την οποιαδήποτε αναφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων.

Συγκεκριμένα αποφάσισε:

α) Να αποσταλεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετική Εγκύκλιος προς τον Λαό με σκοπό την ενημέρωση των πιστών για την πνευματική και κανονική διδασκαλία της Εκκλησίας σε θέματα πανδημιών, συνιστώντας προσευχητική εγρήγορση και συχνή συμμετοχή στην λατρευτική Της ζωή.

β) Να συστήσει για μία ακόμη φορά την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού.

γ) Να υπενθυμίσει ότι μόνη αρμόδια να εκφέρει τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί όλων των ανακυπτόντων θεμάτων είναι η Δ.Ι.Σ. ως η διαρκής «συνοδική φωνή», ο Εκπρόσωπος δε Αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας είναι ο μόνος εκφραστής των αποφάσεών Της προς τα Μέσα της Ενημερώσεως.

δ) Να ελέγξει και περιορίσει κάθε παράλογη και μεμονωμένη φωνή απάδουσα προς το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας και την μακραίωνη κανονική Της Παράδοση προκειμένου να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός των πιστών και η διακινδύνευση της υγείας όλων.

Η Σύνοδος νωρίτερα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους κ.κ. Κικίλια και Τσόδρα για την πορεία της πανδημίας.

Πηγή πληρ. orthodoxia.info.gr
Σχολιάστε