OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αντεπίθεση Τραμπ με ομαδικές αγωγές κατά των social media, για αντισυνταγματική λογοκρισία

Στην αντεπίθεση πέρασε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μια διαμάχη που για πολλούς αναλυτές πιθανά να στοίχισε και την εκλογή του στο Λευκό Οίκο.

Ο τέως πλανητάρχης που είναι αποκλεισμένος από τα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετά την φονική επίθεση οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε ομαδική αγωγή κατά του Facebook, του Twitter, του Google και των αφεντικών τους. Ο Τραμπ κατηγορεί τους τεχνολογικούς κολοσσούς για «παράνομη, αντισυνταγματική λογοκρισία».

«Σήμερα, μαζί με το Ινστιτούτο Πολιτικής Πρώτα η Αμερική (οργανισμός που προωθεί τις πολιτικές ”Πρώτα η Αμερική”), καταθέτω, ως βασικός εκπρόσωπος, μια μείζονα ομαδική δικαστική ενέργεια εναντίον τεχνολογικών γιγάντων όπως το Facebook, το Google και το Twitter, καθώς και ενάντια στα αφεντικά τους, Μαρκ Ζάκεμπεργκ, Σούνταρ Πιτσάι και Τζακ Ντόρσεϊ», ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος στο γκολφ κλαμπ Μπεντμίνστερ στο Νιου Τζέρσεϊ.

Όπως διευκρίνισε κατέθεσε τις αγωγές στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Φλόριντα.

Πυκνώνουν σε όλο τον πλανήτη οι διαμαρτυρίες για τις πρακτικές που ακολουθούν τα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που κατηγορούνται για πολιτικές χειραγώγησης και ελέγχου του κοινού. Επίσης θεωρείται πως προωθούν συγκεκριμένες κοινωνικές αντιλήψεις και παράλληλα εφαρμόζουν αυταρχικές λογικές, λογοκρισίας χωρίς ισονομία και δημοκρατική ευαισθησία.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice