Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις, των Αθηνών …στα τουρκικά τετελεσμένα στην σκλαβωμένη Κύπρο

Συνεχίζει την πολιτική της επιτήρησης εκ του μακρόθεν η ελληνική πλευρά, στις πρωτοφανής προκλήσεις του Ρετζέπ Ερντογάν και της νέας απόβασης στην σκλαβωμένη πλευρά της Κύπρου. Μια ακόμη ανακοίνωση, για τα μάτια του κόσμου, από το Υπουργείο Εξωτερικών, μιας και ο Πρωθυπουργός αυτές τις κρίσιμες ώρες αντί να βρίσκεται στη Λευκωσία, κάνει προεκλογική βόλτα και διακοπές στην Πελοπόννησο.

Το ΥΠΕΞ, λες και συνέβη κάτι καθημερινό, ζητά  την άμεση συμμόρφωση της Τουρκίας με το διεθνές δίκαιο, μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ερσίν Τατάρ για άνοιγμα του 3,5% της περιοχής της Αμμοχώστο. Όταν όμως έπρεπε να τεθεί βέτο στη σύνοδο κορυφής των 27 της ΕΕ, για να μην ζήσουμε τον εφιάλτη των τελευταίων 48 ωρών, ακολούθησαν τις εντολές της γερμανικής καγκελαρίας και σιώπησαν. Μάλιστα ξεκίνησαν εν μέσω τουρκικών προκλήσεων διερευνητικές διαλόγου που κορυφώθηκαν με τα αγκαλιάσματα κάτω από την Ακρόπολη.

Κύριε Μητσοτάκη και  Δένδια , μια εγγυήτρια δύναμη δεν περιορίζεται σε ανακοινώσεις, αλλά διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και κεκτημένα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών 

«Με τη συμπλήρωση σήμερα 47 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που οδήγησε στην παράνομη κατοχή άνω του ενός τρίτου της νήσου, αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αντιστάθηκαν στον εισβολέα και ιδιαίτερα στους πεσόντες. Σύσσωμος ο Ελληνισμός συνεχίζει να ζει με το δράμα των χιλιάδων αγνοουμένων, εκτοπισμένων και εγκλωβισμένων στην Κύπρο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ

«Η Ελλάδα σε απόλυτο συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία εργάζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, λύση που θα βασίζεται στις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Μια Κύπρος ενωμένη στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής διζωνικής Ομοσπονδίας.

Οι συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία, καθώς και η σημερινή ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας, για την ανατροπή της προοπτικής αυτής μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους και τις απορρίπτουμε στο σύνολό τους» τονίζει.

«Η συνέχιση των παράνομων ενεργειών, καθώς και των νέων εξαγγελιών από τουρκικής πλευράς καταπατούν τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και τις εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας. Είναι καταδικαστέες και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες. Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει άμεσα την προκλητική και παραβατική της συμπεριφορά και να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο» προσθέτει το ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα μήνυμα για τα 47 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «»Ἐς γῆν ἐναλίαν Κύπρον, οὗ μ’ ἐθέσπισεν οἰκεῖν Ἀπόλλων» (Ευριπίδη, Ελένη). Στη μνήμη των υπερασπιστών της Ελευθερίας της Κύπρου», ανέφερε ο κ. Δένδιας.
Σχολιάστε