Χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, από αύριο – Οι νέες ανακοινώσεις

Την μη χρήση μάσκας αποφάσισε η κυβέρνηση μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής των επιστημόνων. Η απόφαση αφορά όλους τους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός και συνωστισμός, ενώ σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας, χωρίς εξαιρέσεις.

Αυτά ανακοίνωσαν κατά την επίσημη ενημέρωση η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε πως δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση πως πετάμε τις μάσκες. Σε εξωτερικούς χώρους λόγω και των καιρικών συνθηκών, αυξημένη ζέστη, μπορούμε να κινούμαστε χωρίς την χρήση μάσκας. Εκεί όμως που παρατηρείται συγχρωτισμός, σε υπαίθρια πολυσύχναστα σημεία επιβάλλεται η χρήση μάσκας.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου:

-αίρεται το μέτρο του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας

-εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας self test σε χώρους εργασίας αλλά και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες έπειτα από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης) εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων.
Σχολιάστε