Σε εξέλιξη οι απεργιακές κινητοποιήσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί σε όλη τη χώρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις, κατά του εργασιακού νομοσχεδίου που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Το πρωί έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος το συλλαλητήριο, της ΑΔΕΔΥ, που προχωρά στην απεργία στο Δημόσιο τομέα, εξαιρώντας εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όσους άλλους σχετίζονται με τις Πανελλαδικές εξετάσεις και την ομαλή τους πραγματοποίηση. Οι Δήμοι (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και η κρατική ραδιοτηλεόραση (ΠΟΣΠΕΡΤ) επίσης στηρίζουν τις κινητοποιήσεις.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ζητώντας την απόσυρσή του.

Στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου σε συγκέντρωση (11.00) έχουν καλέσει τα πρωτοβάθμια σωματεία, μαζί με πολιτικά σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Και σε αυτή την περίπτωση, είναι προγραμματισμένη δεύτερη συγκέντρωση το απόγευμα.
Δυναμικό «παρών» δίνουν και οι φοιτητές κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας προς την πλατεία Συντάγματος με συνθήματα «Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και διάλογο», «Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητάει η εργατιά». Το απόγευμα, το ΠΑΜΕ θα «επανέλθει» έξω από τη Βουλή.

Σε απεργιακό κλοιό και η Θεσσαλονίκη 

Πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ και εργατικών σωματείων Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

“Να μη περάσει το αντεργατικό έκτρωμα” και “επτάωρο, πενθήμερο εργασίας” αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές.

Νωρίτερα τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Οι διαδηλωτές θα κινηθούν μέσω Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη και θα καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι εργαζόμενοι που συντάχθηκαν πίσω από το πανό του ΠΑΜΕ ξεπερνούν τις 2.500.

Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία στις οδούς που κατευθύνονται οι διαδηλωτές. Η παρουσία της Αστυνομίας είναι διακριτική.

Πηγή φωτο, πληρ: Avgi.gr-Thestival.gr
Σχολιάστε