Μάζης: Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως «Ιφιγένεια» για τη ρυμούλκηση της Τουρκίας στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει της συνάντησης του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, θα προσπαθήσει να κάνει κάποιες τελείως εικονικές παραχωρήσεις προς την αμερικανική πλευρά για την πείσει ότι η Τουρκία θέλει πολύ καλές σχέσεις με την ηγεσία της Ουάσιγκτον, αλλά παράλληλα να της καταθέσει και το πρόγραμμα οράματος όπως είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ο Καθηγητής Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Συνεπώς, το πρόγραμμα οράματος έχει κι άλλο όνομα, λέγεται «Γαλάζια Πατρίδα». Αυτό που με προβληματίζει ιδιαιτέρως είναι ότι θα ήθελα πάση θυσία να αποφευχθεί η χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως Ιφιγενείας για την ρυμούλκηση της Τουρκίας στις θερμές αγκάλες του ΝΑΤΟ. Αυτός είναι ο φόβος μου» πρόσθεσε ο κ. Μάζης.

Μπορεί να θυσιάσουν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, για να προσεγγίσουν την Τουρκία, εκτιμά ο καθηγητής. Η Τουρκία θα προβάλλει την στρατιωτική ισχύ της σαν όπλο για να πειστεί ο Μπάιντεν.

Ακούστε το ηχητικό:

Με φοβίζει το γεγονός ότι ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας με δικό του αίτημα δεν θα παραστεί στη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν, τόνισε ο κ. Μάζης.

Με προβληματίζει επίσης η πρόσφατη συνέντευξη του Έλληνα Πρωθυπουργού που επαναφέρει το κλίμα του Ελσίνκι και μιλά περί διαφορών επί των  κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Πηγή Realfm

 
Σχολιάστε