Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα: 4 νεκροί- Αγωνία για 159 αγνοούμενους

Η κατάρρευση πολυώροφης πολυκατοικίας κοντά στο Μαϊάμι προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και οι αρχές δεν έχουν καμιά πληροφορία για την τύχη 159 ανθρώπων, όπως δήλωσε σήμερα η επικεφαλής των αρχών της κομητείας Μαίάμι-Ντέιντ, με αποτέλεσμα να αναμένονται να αυξηθούν δραματικά τα θύματα της τραγωδίας στη Φλόριντα.

«Ο αριθμός των ανθρώπων για την τύχη των οποίων δεν έχουμε καμία ενημέρωση έχει αυξηθεί σε 159. Επιπλέον, επιβεβαιώνουμε αύξηση του απολογισμού των νεκρών, που είναι πλέον 4», δήλωσε η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα σε συνέντευξη Τύπου.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά δίνουν μάχη με το χρόνο και σηκώνουν προσεκτικά τσιμεντένια κομμάτια από το οικοδόμημα, ελπίζοντας να ακούσουν φωνές ή να έχουν κάποια σημεία ζωής από τους εγκλωβισμένους στα ερείπια.

Υπενθυμίζεται πως το κτίριο κατέρρευσε γύρω στις 2 το ξημέρωμα πιάνοντας τους περισσότερους στον ύπνο. Τέσσερις ένοικοι είναι νεκροί ενώ δεκάδες διασώθηκαν, με δέκα από αυτούς να λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο. Δραματική ήταν η διάσωση ενός δεκάχρονου που ανασύρθηκε ζωντανός όταν ένας περαστικός που είχε βγάλει τον σκύλο του άκουσε τις εκκλήσεις του για βοήθεια.

Το οικοδομικό συγκρότημα κατέρρευσε με έναν τεράστιο κρότο, ενώ ο τρομακτικός ήχος συνεχιζόταν για ώρα.

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο «περίπου το ένα τρίτο των αγνοουμένων» είναι «αλλοδαποί» και «είμαστε σε επαφή με τα προξενεία διαφόρων χωρών της Λατινικής Αμερικής για να βοηθήσουμε τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων που θα χρειαστεί να έρθουν στις ΗΠΑ να εξασφαλίσουν βίζες».

Η στιγμή της κατάρρευσης του κτιρίου
Σχολιάστε